„Jis pasirengė. Yra sąlyga Nr.1.“ Gali būti dideli įvykiai. Ką nusprendė Zalužnas  (2)

Konfidencialiame pokalbyje V. Zalužnas pasakė apie savo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors generolas Valerijus Zalužnas niekada viešai neišreiškė ketinimo įsitraukti į politiką, kai kurie jo padėjėjai Generaliniame štabe atidžiai stebėjo visuomenės nuomonės apklausas 2022 m. ir spėliojo, ką jis ketina daryti. Manoma, kad reikia išnaudoti savo populiarumą steigiant politinę partiją arba dalyvaujant prezidento rinkimų kampanijoje.

Amerikiečių žurnalo „Time“ žurnalistas Simonas Shusteris, kalbėdamas su artimu V. Zalužno bendražygiu, išsiaiškino, kad buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas supranta savo dideles galimybes būti išrinktam į Ukrainos prezidento postą. Esant dabartinei situacijai, laimėti užteks tinkamos komandos ir programos, mano V. Zalužnas.

Tačiau generolas vargu ar kandidatuos. Tai įmanoma tik tada, kai jis matys, jog Ukraina krypsta neteisinga linkme ir neužtektinai stipriai kovoja su korupcija, o su veteranais ir žuvusiųjų šeimomis elgiamasi nepakankamai pagarbiai.

 

„Jis supranta, kad su tinkama komanda ir tinkama programa tapti prezidentu bus gana lengva“, – sakė generolo atstovas.

„Jis yra pasirengęs. Tačiau nesu tikras, kad jis to sieks. Jei viskas klostysis gerai, jei jis matys, kad žengiami teisingi žingsniai, yra teisingas požiūris į veteranus, į aukų šeimas, jei kova su korupcija tikrai kieta, o kariuomenė stiprėja, galbūt ir atsisakys to.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(6)
(104)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: