„JAV reikia psichiškai sveiko prezidento.“ Bidenui gresia 25-oji pataisa. Kas vyksta  (1)

Vakarų Virdžinijos generalinis prokuroras Patrickas Morrisey sakė, kad JAV lyderio „protinių gebėjimų mažėjimas“ kelia „didelį nerimą“, ypač kai „tauta susiduria su krize“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų Virdžinijos generalinis prokuroras Patrickas Morrisey antradienį, vasario 13 d., paragino JAV viceprezidentę Kamalą Harris taikyti 25-ąją pataisą prieš prezidentą Joe Bideną, teigdamas, kad jis „fiziškai negali atlikti savo pareigų“. Apie tai praneša „The Hill“.

Anot leidinio, Morrisey teigė, kad Bideno psichinė sveikata kelia „rimtą susirūpinimą“, praėjusią savaitę paskelbus 388 puslapių specialiojo patarėjo ataskaitą, kurioje JAV prezidentas apibūdinamas kaip „senas žmogus, turintis gerų ketinimų ir blogos atminties“.

Žiniasklaida pridūrė, kad Bidenas „agresyviai kovojo“ prieš tokį apibūdinimą.

„Prezidento Bideno protinis nuosmukis kelia didelį susirūpinimą amerikiečiams, ypač tuo metu, kai mūsų tauta susiduria su krize po krizės tiek čia, tiek užsienyje. Mums reikia psichikos sveikatos prezidento“, – rašė Morrisey.

 

Vakarų Virdžinijos generalinis prokuroras sakė, kad ataskaitoje „pavaizduotas aiškus prezidento, netinkamo šiam darbui, paveikslas“.

„1965 m. Kongresas priėmė 25-ąją pataisą, siekdamas išaiškinti prezidento eiliškumą po buvusio prezidento Kennedy nužudymo. Į ją taip pat įtraukta dalis, leidžianti viceprezidentui ir ministrų kabinetui pašalinti prezidentą iš pareigų, jei jis bus pripažintas fiziškai netinkamu eiti pareigas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai (1)