[ŽT] Putinas seka Hitlerio pėdomis. Kas laukia rusų  ()

Siekdamas įtraukti Rusijos piliečius į patriotinį ugdymą, Kremliaus vadovas panaudojo nacių politinį šūkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas seka Hitlerio pėdomis. Jis nurodė surengti specialų konkursą švietėjams „Būti, o ne atrodyti!“. Su tokiu šūkiu nacistinėje Vokietijoje veikė tautinio-politinio švietimo įstaigų tinklas, kuriame buvo rengiami Vokietiijos nacionalsocialistinės darbininkų partijos (NSDAP) ir SS darbuotojai.

Į tai atkreipė dėmesį žurnalistas ir tinklaraštininkas Denysas Kazanskis savo „Telegram“ paskyroje.

„Visos šalies mastu surengti švietėjišką konkursą „Būti, o ne atrodyti!“, kuriuo siekiama plačiu mastu įtraukti piliečius į patriotinį ugdymą“, – rašoma Putino nurodyme.

Dokumentas, paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje, buvo pasirašytas po Valstybės tarybos posėdžio 2023 m. gruodžio mėn.

„Viskas būtų kaip ir tvarkoj, bet jau kažkur matyta. Nepatikėsite, kur. Ogi Trečiajame reiche. Atėję į valdžią naciai Vokietijoje sukūrė nacionalinio-politinio švietimo įstaigų sistemą, kurioje buvo rengiami NSDAP ir SS kadrai. O šios įstaigos šūkis buvo būtent „Mehr sein als scheinen“, tai yra „Būti, o ne atrodyti“. SS absolventai gaudavo durklus ir ženklelius būtent su šiuo šūkiu“, – rašo Denysas Kazanskis, ironiškai pastebėdamas, kad Kremliaus šeimininkui vėl „kažkaip nepavyko su denacifikacija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: