5+2. Rusija išsirinko kitą taikinį po Ukrainos  ()

Galimos Rusijos hibridinės operacijos laikas nežinomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius aktyviai vykdo informacines operacijas prieš Moldovą, primenančias taktiką, naudotą prieš 2014 ir 2022 metų invazijas į Ukrainą. Tai kelia susirūpinimą dėl Rusijos grėsmės prieš Moldovą eskalavimo ateityje.

Apie tai rašoma Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Visų pirma, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pateikė melagingus kaltinimus JAV ir Europos Sąjungai, teigdamas, kad jos kontroliuoja Moldovos vyriausybę ir trukdo derybų dėl Padniestrės konflikto 5+2 formatu procesui. Tokie Rusijos pareigūnų ir karą palaikančių tinklaraštininkų sukurti naratyvai sukuria informacines sąlygas galimai Rusijos intervencijai pateisinti.

Kremlius taip pat apkaltino Jungtines Valstijas surengus protestus, kilusius po to, kai V. Janukovyčius pasitraukė iš 2013 metų asociacijos su ES sutarties, ir pareiškė, kad tariamas po to įvykęs „perversmas“ privertė Rusiją įsiveržti į Krymą ir 2014 metais pradėti karines operacijas Donbase, siekiant apsaugoti „tuos, kurie priešinosi perversmui“ ir rusų „tautiečius užsienyje“, sakoma pranešime.

 

Analitikai perspėja, kad Kremlius, siekdamas pateisinti savo invaziją į Moldovą, taip pat naudos idėją apsaugoti „tautiečius užsienyje“ Padniestrės teritorijoje, panašiai kaip tai padarė su Krymu ir Donbasu. Rusijos veiksmai Padniestrėje, ypač karinės pratybos, kelia baimę dėl galimo regiono destabilizavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(80)
(-64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: