„Po 171 metų Rusiją palieka kritinė firma.“ Be vokiečių giganto rusams gyventi 21 amžiuje bus „sudėtinga“  (1)

Didžiausias Vokietijos įrangos tiekėjas uždaro verslą Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Systems LLC“ (anksčiau „Siemens LLC“, Rusijos „Siemens AG“ struktūra) planuoja pradėti savanoriško likvidavimo procedūrą 2024 m. vasario mėn. Ataskaitoje apie 2023 metų rezultatus, kurią cituoja „Interfax“, bendrovė pripažįsta, kad neįmanoma tęsti darbų, susijusių su prekių importu į Rusiją.

2023 m. „Systems LLC“ pajamos siekė 278,8 mln. rublių, palyginti su 6,32 mlrd. rublių per metus anksčiau. Grynasis nuostolis sudarė 279,6 mln. rublių. Įmonės balanse beveik neliko turto, išskyrus grynuosius pinigus sąskaitose, kurių bendra suma – 843,6 mln. rublių. Bendrovė priminė, kad dėl ES sankcijų Rusijai „Siemens AG“ 2022 metų kovą sustabdė naujus užsakymus ir tiekimą į šalį.

Be vokiečių giganto rusams gyventi 21 amžiuje bus sudėtinga.

Po 171 metų Rusiją palieka kritinė firma

„Siemens“ įrangą Rusijai pradėjo tiekti 19 amžiaus viduryje. Įmonės biuras Rusijos imperijoje buvo atidarytas 1853 m. Iki 2023 metų pabaigos Rusijos Federacijoje buvo įregistruota 18 su „Siemens AG“ susijusių struktūrų. Dalis jų jau likviduotos arba likviduojamos, kitos pakeitė savininkus.

 

„Siemens AG“ visų pirma užsiima pramonės automatizavimo ir skaitmeninimo, intelektualios infrastruktūros, transporto ir paskirstytų energijos sistemų operacijomis. 2020 m. bendrovė savo energetikos padalinį atskyrė į atskirą įmonę „Siemens Energy“ (2023 m. lapkričio pabaigoje „Siemens“ valdė 17 proc.). Rusijoje buvo atstovaujamos abi bendrovės – „Siemens“ ir „Siemens Energy“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(260)
(9)
(251)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: