„Taip buvo paskutiniais SSRS gyvavimo metais.“ Prognozuojamas visiškas krachas  ()

Ekspertai perspėja apie Rusijos žlugimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant gražių Kremliaus išsakomų skaičių, Rusijos ekonomika pamažu byra.

Viena vertus, Rusijos Federacija demonstruoja sparčius ekonomikos augimo tempus, palyginti su G7 šalimis. Tačiau, kita vertus, toks augimas švaistomas didelėms ginklų gamybos sąnaudoms. Jei Kremlius ir toliau eis šiuo keliu, kils pavojus visai Rusijos ekonomikai, teigia BBC apžvalgininkas Faisalas Islamas.

Dar praėjusią savaitę Tarptautinis valiutos fondas teigė, kad nors Rusijos ekonomika vis dar atspari Vakarų sankcijoms, Kremlius tokius rodiklius pasiekė tik dėl didelių išlaidų karinėms reikmėms. Dabar jos sudaro iki 40 proc. viso Rusijos biudžeto. Toks skaičius buvo paskutiniaisiais SSRS gyvavimo metais, rašo F. Islamas.

Dabar Rusijos ekonomiką gelbsti nafta, o Vakarų sankcijos šioje pramonės šakoje nėra labai veiksmingos. Kasdien Rusijos Federacija ir toliau išgauna iki 9,5 mln. barelių naftos, t. y. beveik tiek pat, kiek prieš karą. Be to, Kremliui pavyko įgyti savo „šešėlinį laivyną“, kurį sudaro iki 100 tanklaivių. Jie „juodąjį auksą“ daugiausia gabena į Indiją ir Kiniją.

Ekspertai įsitikinę, kad 2024 m. Rusija nebegalės parduoti naftos ir dujų tokiais pat kiekiais kaip 2023 m. Pagrindiniai konkurentai iš Persijos įlankos yra pasirengę išstumti Rusiją iš tarptautinės rinkos.

 

Su kiekvienu nauju mėnesiu Rusija tik pradės pralaimėti, tačiau visiškas ekonomikos žlugimas gali ateiti tik 2024 m. pabaigoje.

Ekspertai sako, kad šiuo metu Rusijos ekonomika turi laimėto laiko, tačiau tai netruks amžinai.

Kuo toliau, tuo labiau Rusija priklausys nuo Kinijos, mano CŽA. Tuo tarpu Rusijos Federacijoje šalies gyventojai vis dažniau susiduria su tokiomis problemomis, kaip turguje ar parduotuvėje pirkti, atrodytų, standartinius produktus – vištieną ir vištų kiaušinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(5)
(77)

Komentarai ()