„Kirijenka gavo įsakymą.“ Pirmi žingsniai Europoje. Maskva pradeda slaptą invaziją  ()

Per pastaruosius dvejus metus, kai Rusijos Federacija kariauja prieš Ukrainą, ji suaktyvino savo šnipinėjimo veiklą Vakaruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šnipai sugrįžta ir yra pavojingesni nei bet kada anksčiau. Vakarams gresia didelis pavojus.

Tai teigiama naujame „The Economist“ straipsnyje.

Rusijos šnipai nepasirengė karui ir buvo masiškai išvaryti iš Europos, tačiau Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI) Londone duomenys rodo, kad jie mokosi iš savo klaidų, koreguoja savo profesinę praktiką ir žengia į naują politinio karo prieš Vakarus etapą“, – rašoma straipsnyje. Rusijos žvalgybos tarnybas pastaruosius 10 metų kamuoja „tamsus ruožas“.

Pirmiausia jie sugėdino save apnuodiję Sergejų Skripalį JK. Antroji didelio atgarsio sulaukusi operacija buvo nesėkmingas opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimas „Novičiok“ 2020 m. Sunkiausias smūgis šnipams buvo į Vakarus nutekinti planai 2022 metais įsiveržti į Ukrainą.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Be to, 2023 metais Rusijos specialiosios tarnybos nesugebėjo užkirsti kelio kariniam samdinių ir Jevgenijaus Prigožino maištui. Rusijos šnipinėjimo veikla sukėlė įtampą Vakaruose, todėl pastaraisiais metais iš Europos buvo išsiųsta apie 600 Rusijos agentų. Tačiau dabar, perspėja RUSI, Kremliaus žvalgybos tarnyba jau atsigavo po nesėkmių ir stiprėja.

„2022 metų pabaigoje Rusija suprato, kad jai reikia skaidresnės savo departamentų atskaitomybės. Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojui Sergejui Kirijenkai buvo pavesta vadovauti „specialiosios įtakos komitetams“.

 

„Jie koordinuoja operacijas prieš Vakarus ir vertina jų poveikį. Šis personalo pasikeitimas lėmė nuoseklesnes propagandos kampanijas“, – rašo „The Economist“.

Teigiama, kad šie komitetai yra sutelkę dėmesį į Vakarų vienybės griovimą, taip pat per savo agentus sumenkina jų paramą Ukrainai. Plataus masto reforma buvo atlikta ir Rusijos Federacijos karinės žvalgybos valdyboje (GRU).

Jame atsirado Specialiosios veiklos tarnyba, kuriai vadovauja generolas Andrejus Averjanovas. Ši specialioji tarnyba į Vakarus masiškai siunčia nepastebimus šnipus. Ji taip pat atsakinga už Europos šalių atakas Artimųjų Rytų ir Afrikos migrantais.

Remiantis ataskaita, Rusijos žvalgybos tarnybos buvo rimtai sustiprėjusios dėl nepavykusio J. Prigožino maišto. Jos pasidalijo „V. Putino šefo“ verslus, perimdamos Rusijos karinių kontingentų Afrikoje kontrolę, taip pat vadinamąsias „trolių gamyklas“.

 

Taip pat pastaruoju metu Europos šalių politiniuose sluoksniuose pasirodo vis daugiau informacijos apie Rusijos agentus. Rusijos žvalgybos tarnybų veikla kibernetinėje erdvėje yra labai aktyvi.

„Rusijos žvalgyba, nors ir sulaukė triuškinančių smūgių, po pastarųjų pažeminimų tvirtai atsistojo ant kojų... Rusijos šnipų prioritetas yra pasiruošimas konfliktui tarp Rusijos Federacijos ir NATO ne tik vagiant paslaptis, bet ir intensyvinant konfliktus ir prieštaravimus Aljanso viduje“, – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(42)
(-25)

Komentarai ()