„Situacija sparčiai komplikuojasi.“ Karas su Lenkija. Blokuojama viskas (Video)  (4)

Padėtis Lenkijos ir Ukrainos pasienyje sparčiai komplikuojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ūkininkai blokuoja eismą, įskaitant civilinį ir geležinkelių transportą. Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba vasario 20 d. popiet paskelbė apie „griežtesnę“ sienos blokadą. Medika-Šegini, Drohobyčo-Ugrinovo ir Dorohusko-Jagodino kontrolės punktuose buvo įvesta visiška blokada.

Kalbant apie Zosino-Ustiluho ir Grebennoje-Rava-Russkaja kontrolės punktus, protestuotojai per sieną ketina leisti tik humanitarinius ir kritinius krovinius. Ir bus blokuojamas tik krovininio transporto judėjimas maršrutu Korčova – Krakovecas.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6819 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Civiliai sieną galės kirsti automobiliais. Ten bus leidžiama vežti ir kritinės svarbos krovinius. Tokia blokada, anot jos organizatorių, galėtų trukti iki spalio mėnesio.

Tuo pat metu Lenkijos valdžia nieko nedaro, kad neutralizuotų tai, kas įvyko. O Kyjivas kreipėsi į ES su prašymu išspręsti situaciją. Tuo tarpu tarp sieną kertančių žmonių ir lenkų protestuotojų kyla konfliktai.

 

Protestuojantys lenkų ūkininkai taip pat užblokavo geležinkelį pasienyje su Ukraina, išpylę ant jo statybinių šiukšlių. Ukrainos pusė taip pat pradėjo atsakomąją blokadą keliuose kontrolės punktuose. Lenkai grasina nebeleisti civilių automobilių per sieną, jei tai tęsis.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, už akcijos slypi skandalingoji kraštutinių dešiniųjų ir monarchistinė Lenkijos partija – Lenkijos karūnos konfederacija. Esą ji gali turėti ryšių su Maskva ir veikti jos interesais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(57)
(-9)

Komentarai (4)