„Esu tikra 1000%.“ Ambasadorė skelbia, ką JAV darys su Ukraina  ()

JAV ambasadorė Ukrainoje Bridžita Brink perspėjo, kad karinės pagalbos Ukrainai apimtis gali būti pakeista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį pareiškimą paskelbė JAV ambasadorė Ukrainoje Bridžita Brink vasario 20 d., susitikusi su žurnalistais, rašo „EP“.

Bridžita išreiškė įsitikinimą, kad visi nesutarimai Kongrese dėl Ukrainos bus išspręsti. Tuo pačiu, jos duomenimis, galimas ir karinės pagalbos apimties pasikeitimas. „Esu visiškai, 1000% tikra, kad mes ir toliau jus palaikysime... Esu tuo įsitikinusi (svarstomas įstatymas dėl papildomo finansavimo Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui – red.), nors negaliu pasakyti, kada tai įvyks“, – sakė ambasadorė.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6819 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ji patikslino, kad du kartus kalbėjosi su JAV Atstovų rūmų pirmininku Mike'u Johnsonu, kuris blokuoja sprendimą. Jis aiškino, jog palaiko Ukrainą jos kovoje su Rusijos agresija. B. Brink perspėjo, kad karinė pagalba gali būti sumažinta.

Pirminiame dokumente Baltieji rūmai siūlė Ukrainos ginkluotei skirti kiek daugiau nei 60 mlrd. dolerių. Ambasadorė pabrėžė, kad šis klausimas yra „labai politizuotas“, todėl kol kas negalima numatyti sprendimo laiko. JAV karinę pagalbą Ukrainai nutraukė daugiau nei prieš du mėnesius.

 

Dėl šios priežasties Ukrainos armija susidūrė su dideliu sviedinių trūkumu ir buvo priversta išvesti savo kariuomenę iš Avdijivkos. Europa negali visiškai patenkinti Ukrainos amunicijos poreikių, nes jos gamybos pajėgumai yra riboti. Situacija fronte kelia didelį nerimą.

Politikos apžvalgininkų teigimu, D. Trumpas, padedamas Respublikonų partijos, blokuoja pagalbą Ukrainai, siekdamas sumenkinti savo varžovo J. Bideno reitingus prieš prezidento rinkimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(14)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: