„Buvau visiškai teisus.“ Putino reakcija į Bideno žodžius (Video)  ()

„Mes visada turime nerimauti dėl branduolinio konflikto...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas pavadino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „beprotišku kalės sūnumi“, pabrėždamas branduolinę grėsmę pasauliui.

Jis tai pasakė vasario 21 d. per rinkimų kampaniją San Franciske, praneša „The Hill“.

„Pagrindinė egzistencinė grėsmė yra klimatas. Taip, mes turime tokį beprotišką veikėją kaip V. Putinas ir kiti, ir mes visada turime nerimauti dėl branduolinio konflikto, bet egzistencinė grėsmė žmonijai yra klimatas“, – pabrėžė JAV prezidentas.

Šiame kontekste J. Bidenas taip pat tiesiogiai kaltino V. Putiną dėl A. Navalno mirties ir aštriai kritikavo buvusį prezidentą Donaldą Trumpą, kuris bet kokia kaina vengia minėti V. Putiną, reaguodamas į Rusijos opozicijos veikėjo mirtį. J. Bidenas taip pat sakė, kad respublikonai kažkada turėjo „amerikietiškus moralės principus, bet atrodo, kad jie buvo prarasti“.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Rusijos Federacijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas J. Bideno pareiškimą pavadino gėda JAV.

„Kaip Rusijos prezidento spaudos sekretorius galiu pasakyti, kad tokie grubūs JAV valstybės vadovo pareiškimai vargu ar kažkaip įžeis kitos valstybės vadovą, jau nekalbant apie prezidentą V. Putiną. Tačiau tai yra didžiulė gėda pačiai šaliai, turiu omenyje Jungtines Amerikos Valstijas“, – „Interfax“ cituoja D. Peskovą.

 

„Aišku, kad ponas J. Bidenas demonstruoja Holivudo kaubojaus stiliaus elgesį dėl vidaus politinių interesų“, – pridūrė jis.

Kartu D. Peskovas pažymėjo, kad V. Putinas niekada viešai neįžeidė J. Bideno.

Į J. Bideno pareiškimą sureagavo ir V. Putinas. Jis pareiškė neseniai išsakęs tezę, kad J. Bidenas būtų geresnis prezidentas nei D. Trumpas.

„Ir sprendžiant iš to, ką jis (J. Bidenas – red.) dabar pasakė, aš buvau visiškai teisus – tai adekvati reakcija į mano žodžius.“

Rusijos ambasada JAV pareiškė protestą Valstybės departamentui dėl J. Bideno įžeidimo „nepriimtinumo“, kaip pranešė „RIA Novosti“.

 

„Neteisėta J. Bideno retorika rodo dabartinės JAV politikos Rusijos Federacijos atžvilgiu bejėgiškumą ir sveiko proto stoką“, – sakė Rusijos ambasadorius Anatolijus Antonovas.

JAV vyriausybė ruošiasi šį penktadienį paskelbti naują didelio masto sankcijų Rusijai paketą, kad RF režimas būtų atsakingas už opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirtį, taip pat už Rusijos žiaurumus kare su Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: