„Importas iš Rusijos uždraustas!“ Pradedama visiška izoliacija  (2)

Draudimas bus taikomas žemės ūkio ir gyvulininkystės produktams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos parlamentas Saeima patvirtino draudimą importuoti žemės ūkio produktus iš Rusijos ir Baltarusijos mažiausiai iki 2025 metų liepos, pranešė „lsm.lv.

Latvija tapo pirmąja Europos Sąjungos (ES) valstybe nare, kuri įteisino Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produktų naudojimo apribojimus. Draudimas bus taikomas žemės ūkio ir gyvulininkystės produktams, kurie lieka Latvijoje, o ne tranzitu keliauja į kitas ES valstybes nares.

Sprendimas priimtas po to, kai opozicinio Nacionalinio aljanso deputatai atmetė pradinį pasiūlymą, kuriuo buvo siekiama draudimą įvesti nuo 2023 m. vasario 24 d. Vietoje to parlamentas pritarė Žemės ūkio ministerijos parengtam alternatyviam įstatymo projektui, kurį pasiūlė Saeimos biudžeto komitetas. 69 deputatai balsavo už, 9 – prieš ir nė vienas nesusilaikė.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3618

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Anksčiau vasario mėnesį 16 Latvijos miestų ūkininkai išėjo į gatves, sustatė žemės ūkio technikos kolonas, protestuodami ir reikalaudami uždrausti maisto produktų importą iš Rusijos ir Baltarusijos.

Seimo patvirtintos pataisos draudžia įvežti žemės ūkio ir pašarų produkciją iš Rusijos ir Baltarusijos, taip pat įvežti tokius produktus iš kitų trečiųjų šalių, jeigu jie ten pateko iš Rusijos ar Baltarusijos. Vyriausybei pavesta per 14 dienų nuo pataisų įsigaliojimo patikslinti draudžiamų produktų sąrašą. Draudimas taikomas produktams, skirtiems laisvai apyvartai, perdirbimui ar galutiniam vartojimui Latvijoje, išskyrus tuos, kurie yra skirti pristatyti gavėjams kitoje valstybėje narėje ir PVM neapmokestinami.

 

Taip pat reikalaujama, kad Vyriausybė iki 2025 m. kovo 1 d. pateiktų Seimui ataskaitą, kurioje būtų detalizuotas šio draudimo poveikis ekonomikai ir pasiūlyti būtini reguliavimo sistemos pakeitimai.

Latvijos žemės ūkio ministerijos duomenys rodo, kad per pirmuosius dešimt 2023 m. mėnesių Rusijos žemės ūkio ir pašarų produktų importo į Latviją dydis sudarė 280 mln. eurų sumą, o tai yra 12% viso importo iš Rusijos tarp ES valstybių narių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(14)
(85)

Komentarai (2)