Sprigtas Kremliui. Ukraina pripažino Rusijos Federacijos respublikos nepriklausomybę  ()

Ukraina žengė drąsų žingsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Aukščiausioji Rada pritarė rezoliucijai dėl ingušų (šiuo metu Ingušija yra Rusijos Federacijos respublika) teisės sukurti savo nepriklausomą valstybę. „Už“ balsavo 248 liaudies deputatai.

Apie tai penktadienį, vasario 23 d., pranešė liaudies deputatė Marija Mezenceva.

Kaip pažymėjo Mezenceva, pagal priimtą rezoliuciją Ukraina smerkia ingušų deportaciją, jų teritorijos suskaidymą, sistemingas Rusijos Federacijos vykdomas represijas; Ukraina taip pat remia šią tautą siekiant atkurti teritorinį vientisumą ir išsaugoti savo tapatybę.

[Vokietija+Kuponas] Net 830€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TALLPOWER V2400“)
6352 2 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

LiFePo4, 2160Wh, 2400W, UPS, 13 jungčių ir kt.

Išsamiau

Liaudies deputatas Jaroslavas Jurčišinas pridūrė, kad šis sprendimas yra „oficiali parama žmogaus teisėms ir žingsnis Rusijos imperializmo nuvertimo link“.

„SSRS ir Rusija ciniškai naikino ingušus: represijos, masiniai trėmimai 1944 m., kapinių ir kultūros paveldo naikinimas, teritorijų atėmimas. Šiandien sukanka 80 metų nuo čečėnų ir ingušų tautų deportacijos, prasidėjusios 1944 metų vasario 23 dieną“, – sako Jurčišinas.

 

 

Ingušija yra autonominė Rusijos Federacijos etninė respublika, esanti tarp Šiaurės Osetijos ir Čečėnijos. Tai taip pat daugiausia musulmonų apgyvendintas regionas Rusijos Federacijos pietuose. 2018 m., Kremliui pakeitus Ingušijos sieną kaimyninės Čečėnijos naudai, ten kilo reikšmingi vietos protestai. Dalis teritorijos, nepaisant protestų, buvo perduota Čečėnijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()