Sovietų eros strategija, paaiškinanti Rusijos elgesį su Snowdenu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2013-08-05 18:22
Labai "putinistai", 30 rubliniai mėgsta whatabouizmą. Ir straipsnyje paminėtas neblogas atsakymas jiems: "taip, kitos šalys turi savo trūkumų, tačiau neteisingumas neturėtų būti toleruojamas niekur"
azotas 2013-08-05 18:49
o tai pala pala kam tada kaltint kita sali jai pati daro lygiai ta pati ir nieko blogo nemato ? gaunas dvigubi standartai as darau ka noriu nes as geras tu negali daryt ka nori nes as pasakiau, kad tu blogas..
Benediktas 2013-08-05 19:00
Tiesiog po kitų kaltumu, negalima dengtis kitiems. Amerika nesako, kad ji be nuodėmių - "taip, kitos šalys turi savo trūkumų" tačiau "Neteisingumas neturėtų būti toleruojamas niekur: - Amerikoje, ar dar kur nors, bet Rusijoje taip pat. Negalima slėptis už kaltinimų kitiems. Savo klaidas reikia pripažinti.
punktyras 2013-08-05 19:09
Įsiskaityk dar kartą į straipsnį. Negi turėtų visi tylėti, matydami ką darant blogai tik dėl to, kad pas juos nėra viskas idealu? Idealu nėra niekur, bet geresnis turi teisę mokyti blogesnį. JAV ar RF daugiau žmogaus teisių pažeidimų? Todėl, manau, kritikos kryptis tinkama. O va, jeigu JAV imtų mokyti, tarkime, Švediją, socialinės apsaugos, tai būtų neadekvatu ir hipokritiška. Nors diskutuoti tuo klausimu galima. Čia toks įmantresnis whataboutizmas. Bet ryškiausias pavyzdys, kuris ir straipsnyje paminėtas, buvo tapęs liaudies folkloru, kai į bet kokius kaltinimus atsakymas – o pas jus negrus muša.
Ar_as? 2013-08-05 21:27
Vat čia ir atsiskleidžia mąstymo ir argumentacijos klaidos. Pėstieji yra blogi, bet ir dviratininkų blogų būna. Valdžia pagavo vagį, bet juk valdžia ir pati vagia. Rusai nepatinkančius karia, bet juk ir amerikonai kankina. Riboto mastymo masės niekaip nesupranta, kad vienas blogis niekaip nepaneigia kito blogio. Vieni turi teisę priekaištauti kitiems nepaisant savo problemų. NEGALIMA leisti, kad pasaulio valstybės gyventų principu: tu netrukdai man daryti nusikaltimų, aš netrukdau tau. Tai yra tupų runkelių požiūris. Vienas blogis niekaip nepaneigia kito. Toleruojant vieną blogį dėl kito visada formuojasi tolerancijos nusikaltimui piramidė: aš vagiu elektrą ir toleruoju kyšininką kaimyną, kuris toleruoja savo viršininką, dar didesnį kyšininką ir t.t. Sovietinis mastymas giliai įdiegė lietuviams mastymą: pasižiūrėk į save, o tu pats.... todėl ir turim kaikuriose srityse tokią šikną kokią turim.
Anonymous 2013-08-06 07:06
Prie ko čia sovietinis? Pirma, kam teršti kalbą svetimybe, o antra, truputį anksčiau, dar iki tarybinių laikų, bibliniais laikais yra pasakyta „te meta akmenį tas, kas be nuodėmės“...
- 2013-08-06 07:47
Išvada - Biblija moko užsimerkti prieš nusikaltimą.
slack 2013-08-06 09:01
Labai padažnėjo neigiamų straipsnių apie Rusiją ir Putiną.
- 2013-08-06 09:42
O ką, teigiamų norisi?
vvv2 2013-08-06 10:09
Niemand 2013-08-06 12:01
Visos didžiosios valstybės šnipinėja viena kitą ir priglaudinėja vienos kitų "disidentus", ypač turinčius vertingos info. Tai kas nuostabaus, kad Rusija priglobė tokį nuostabų "disidentą" su geru info bagažu? Čia nėra jokio blogio, tiesiog normali tarptautinių santykių praktika. Iš kitos pusės, jei pati vyriausybė pažeidžia piliečių teises, ji negali tikėtis, kad piliečiai jos atžvilgiu elgsis geriau. Priešinga logika veda į vergovę. Beje, tai sudedamoji JAV nepriklausomybės deklaracijos dalis.