Įtampa aukščiausiame lygyje: Ukraina ir Rusija paskelbė karinę parengtį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kraugerys 2014-03-02 18:35
Nieko nemoka. Uz komentarus tech.lt? Arns tiesiog pasiilgsta sovietmecio, nes, matai, prie ruso JAM buvo geriau. Jis buvo (ir teber) rimtas komuniaga. Turejo bizniuka, babkytes nemazas prasukinejo, zdz, gerai gyveno. Su nauja valdzia babkytes baiges, nes viskas, kas buvo nelegalu, atsiverus sienoms tapo lengvai prieinama: ir batukai, ir dzinsiukai, ir maistas kokio nori. Taip, kad "gelezines uzdangos" neber, kaip ir sovietu idiles, kai viskas gerai, bet negerai.
immortallt 2014-03-02 18:50
1) Užsieniečių Rusijoje yra nepalyginamai mažiau 2) Užsieniečių turto Rusijoje yra nepalyginamai mažiau 3) Didžioji dalis ES turi kitų dujų tiekimo šaltinių. Kiti turi rezervus pvz mazutą, anglis ir pan. Tarša padidės, bus kažkiek brangiau, bet Rusija per pusmetį pradės dvėsti badu. Putinas yra valdžioje tik dėl to, kad naftininkai gerai gyvena. Nebus pinigų - nebus maisto. Baigsis taip, kad Putiną pakars, kartu su visa jo partija, kurie nespės pereiti į pasipriešinimą. Rusija nepajaučia sankcijų? Nejuokauk ~70% biudžeto pajamų susiję su dujų ir naftos eksportu. Kraugery, mano tėvai irgi labai gerai gyveno, nuo 1986 metų, bet niekad net minties nebuvo, kad prie rusų buvo gerai. Tais laikais pinigų buvo daugiau, nei įmanoma išleisti, iki kol žinoma žlugo rublis. Tada buvo milžiniški privalumai, kaip ir visų verslininkų tuo metu.
Shanti 2014-03-02 19:08
Kad prasidetu trecias pasaulinis reiktu isprovokuoti Kinija deti gazo aplenkt JAV. Tai galetu nutikt nebent del Izraelio arba S.Korejos problemu.
Shinigami 2014-03-02 19:14
Apie kokias čiurkas kalbi? Apie šiaurės korėja ar Kinija. Šiaurės korėja pati ten nieko gero neturi, tik badu miršta. O Kinija greičiau palaikis vakarų šalis nes ji tik iš vakarų pinigų ir gyvena.
immortallt 2014-03-02 19:24
Kinija jau išreiškė paramą Ukrainai.
Arns 2014-03-02 19:25
Kinija jau pareiškė poziciją, kokios ir buvo galima tikėtis, ji visiem gera, ir tik derybose kviečia viską spręsti. Jos augimas vienodai priklauso nuo Rusijos parduodamų technologijų ir resursų bei Vakarų užsakymų. Tačiau pati žino, jog eskalavimas sankcijų, po kiek laiko gali smogti ir jai pačiai ar jos remiamiems partneriams. Tad save statyti į kampą, joks protingas politikas, be reikalo, nė nemėgins.
DJ_LFS 2014-03-02 19:29
Manau užtektų 1 punkto. nebūtų ką gint, nebūtų agresijos...
Skeleton 2014-03-02 19:35
Žinant kad "nesikišimas į šalies vidaus reikalus" (suprask: Kinijos vidaus reikalus) yra Kinijos politikos kertinis akmuo, tai nenuostabu kad Kinija staigiai pasmerkė Rusijos kišimąsi į Ukrainos vidaus reikalus Kryme. Kinijai būtų labai nemalonus precedentas tarptautinės teisės prasme, jeigu Rusijai būtų leista šeimininkauti Kryme. Akivaizdžių griežtų veiksmų Kinijos valdžia nesiims, bet nenustebčiau jeigu Putinas staiga pakeistų savo nuomonę po "neoficialaus" pokalbio su Kinijos vadovais.
geras1448 2014-03-02 19:43
Rusija VISIŠKAI neturėjo JOKIO pagrindo kištis į ukrainos reikalus. Pačioj rusijoj prie kremliaus protestai prieš karą, bet užgrobt vistiek ukrainą nori, matyt dar įsivaizduoja tas nykštukas "užgrobsiąs pasaulį" ? Baisi mafija rusijoj ir ten niekas žmonių nesiklauso.
Ghost_S 2014-03-02 20:13
Ka manote apie Opozicijos sutarti su Janukoviciumi kuria garantavo ES? Kurias salygas Janukovius vykde, o opozicija ne. Ir kas yra Ukrainos prezidentas? Juk inpicmentas Janukoviui nebuvo ivykdytas?
Ernestass 2014-03-02 20:20
Bendrai palaikau Rusijos invazija į Ukrainą. Putinas matę savo progą ir ja pasinaudojo. Vakarams kita kartą reikėtų mažiau kištis į kitų reikalus, tada solidesni ir rimtesni atrodys. O dabar, Nato, USA tikriausiai pasirodys visam pasauliui kokios bejeges ir nesvarbios jos iš tiesų yra. Net ir dabar ši situacija kvepia antru Munich'u, abejoju ar sąjungininkai apskritai išlips iš šios balos sausi, ką jau kalbėti apie kokį nors atsaką. Putinas jau laimėjo. Dabar tiktai svarbu kiek jis nori lošti. Crimea jau jo, klausimas kyla dėl ritinių ir pietinių Ukrainos dalių, kurios galėtų būtį prijungtos prie Rusijos. Tikiuosi, kad Rusija bus suvienyta ir Putinas kaip ir Hitleris, matydamas sąjungininkų bejėgiškumą, bandys pasiimti viską.
Arthuras 2014-03-02 20:27
O, vienas prorusiškas trolis ir čia apsireiškė. Dirbi iš idėjos, ar moka? Jei kam ir reikia mažiau kištis, tai rusams. Nes kiša savo purviną meškos snukį ten, kur nereikia ir nepriklauso. Nors yra viso labo apgailėtina valstybė, kuri turėdama tokius išteklius iš jų nieko pagamint nesugeba ir tik eksportuoja. Jei Europa nebepirks - tu suvoki, kas Rusijai bus? Dvės badu. Visomis prasmėmis. Kas liečia ekonominę situaciją, jau dabar rublio vertė smunka. Smarkiai smunka. NATO ir JAV yra racionalios organizacijos/valstybės. Puikiai supranta, kad karas - nenaudingas visiems. Todėl nori išspręsti situaciją taikiai. Putinas dar nepradėjęs karo, jau pralaimėjo ir jam tai gana skaudžiai atsilieps. Nes teritorija - nėra laimėjimas. Lygtais rusams jos mažai būtų?..
Kadras 2014-03-02 20:38
O naujas Rusu komentatorius atejo, net prisiregistravo, vien tam kad pagarbintu Rusija
mental1ty 2014-03-02 20:43
Matyt ryšium su veiksmais Ukrainoje, nusprendė padidinti ir komentatorių etatų skaičių
zyzelis 2014-03-02 21:00
Ernestass marš iš čia, Tėvynė šaukia Tokiems kaip tu susimesim autobusui iki sienos.
immortallt 2014-03-02 21:01
Krymas šiaip ekonomiškai nenaudingas regionas. Rusija jo tikrai nenorės, ir taip biudžetas skylėtas. O apie Rusijos didybę, tik nereikia. Ekonominę blokadą vakarai įvykdytų, badu pradėtų dvėsti rusai ir dabartinę valdžią vietiniai į skutus sudraskytų, o tankams kuro nebebūtų.
HDi 2014-03-02 21:01
Manau, kad dar nepralaimėjo Putina. Pralaimėjimas priklausys nuo to, kokių veiksmų užteks ryžto imtis vakarams, nes kol kas man labai primena Gruzijos variantą, kai visi daug kalbėjo, pirštais Rusijai grūmojo "niu niu niu, taip negalima" ir viskas tuo daugiau mažiau pasibaigė.
perihellis 2014-03-02 21:03
O jūs nepamiršot Anglijos, JAV ir Rusijos 1994m sutarties dėl Ukrainos? Tuo pačiu tas pats Krymas, neturi savos elektros, neturi gėlo vandens. Išgelbėjimas vadinasi, kai užsukamas vanduo ir atjungiama elektra. Tuo pačiu nepamirškim, kad Kinija turi milžiniškų investicijų ukrainoje, tai kaip ji gali nepalaikyti Ukrainos? Juokinga, kai ateina piktas dėdė norintis pasišaudyt ir pakariaut ir nieks su juo nekariauja. Pats pradėt tai negali, nes jei pradės, tai bus tolygu karo paskelbimui. O prisimename vėlgi 1994m sutartį, kurioje JAV ir Anglija nori nenori turėtų ginti ukrainą (jei sulaužytų utartį, tai kaip manot, kas dar gyvenime norėtų su jais sudarinėt sutartis?), o tai reikštų vėlgi karą. Įtariu, kad bus apsiribota visokiom ekonominėm sankcijom ir kariai bus išvesti, ale rusų tauta apginta, uostas taip pat apgintas. Nors gandai sklinda, kad vakariečių lėktuvai skrenda į Ukrainą.
zyzelis 2014-03-02 21:04
O ką manai apie Budapešto memorandumą?
mental1ty 2014-03-02 21:04
Betgi čia jau Europoj veiksmas, prie ES (beigi NATO) sienų