Rusų šizofrenija dėl Aliaskos ūmėja: Jakutsko meras kreipėsi į V.Putiną, prašydamas padėti atsiimti Elovio salą  (6)

Trečiadienį Jakutsko meras Aisenas Nikolajevas kreipėsi į Valstybės Dūmą ir prezidentą Vladimirą Putiną prašydamas padėti susigrąžinti Elovio salą, kuri priklauso JAV Aliaskos valstijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elovio sala yra 64 kvadratinių kilometrų ploto. Joje gyvena apie 300 žmonių.

A.Nikolajevas teigia, kad sala turi priklausyti Rusijos stačiatikių bažnyčiai. Tokią pretenziją jis grindžia jakutų atradimu, kad saloje gyveno ir buvo palaidotas šventasis Germanas Aliaskietis. Po jo mirties sala buvo perduota rusų stačiatikių bažnyčios nuosavybėn.

„Šiuo klausimu užsiimu jau penkerius metus. Mūsų mokslininkai archyvuose aptiko duomenų, kurie įrodo, kad pagal Aliaskos pardavimo JAV sandorio sąlygas Elovio sala turėjo likti Rusijos stačiatikių bažnyčiai. Mes manome, kad ši sala, kuri yra šventa stačiatikių pasauliui, turi grįžti teisėtam savininkui“, – Rusijos kanalui „Rosija 24“ teigė meras.

Stačiatikių bažnyčios atstovai teigė, jog turi išsamiai išanalizuoti atrastus dokumentus, kad galėtų pareikšti savo nuomonę.

„Kol kas negalime tiksliai pasakyti, kokias turtines teises į šią salą turi mūsų cerkvė. Reikia ištirti dokumentus. Pagal bažnytinę teisę šiuo metu ši sala priklauso Amerikos stačiatikių bažnyčios Aliaskos vyskupijai. Šioje saloje yra dvi stačiatikių parapijos“, – sakė Rusijos stačiatikių cerkvės Tarptautinių santykių sekretoriato vadovas Igoris Jakimčiukas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(2)

Komentarai (6)