Georgijaus juostelės, arba pats blogiausias scenarijus Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pakalęs 2014-05-06 08:11
Fu tie ruskiai, jeigu jiems blogai cia lietuvoj tai varykit atgal i ta ruskyna gausit alga 1000 rubliu ir dziaugsites, o jei ne tai bukit normalus cia.
sub 2014-05-06 10:02
Kiek pykčio Dar tautininku vadina, pats į save pasižiūrėk leksas šmeksas. Rusija nacionalistų, tautininkų, dar plius komunistų ir diskriminacijos sostinė. Suprantama nevisi ruskiai tokie blogi kaip šis degradas, yra jų žiūrinčių į situaciją objektyviai, yra paveiktų RUS, yrapaveiktų USA. Prisidedu prie koloradų plėšymo. Gal ir gerai, kad tuomet laimėjo prieš nacius, bet pagarbą rodyti sovietams, valstybėje kuri ilgai norėjo ir pagaliau atsiskyrė nuo sovietų - galima būtų pavadinti įžeidinėjimu ar provokavimu. Jei kažką noriu pagerbti - tai ir gerbiu, o nesimaivau su kažkokiom juostelėmis irkita atributika.
bahuriux 2014-05-06 10:36
Cia kalba eina apie "juodasias technologijas"
Arns 2014-05-06 10:38
joo, prisidėsiu prie straipsnio komentavimo, bet džiaugiuosi jog naršau su Adblock, bent už kvailus straipsnius nieko negauna publikuotojai Tad prie pačio straipsnio, pasimatė koks avinas - Šimašius, o dar skaitosi liberalas, su draudimais... Georgijaus juostelės nieko blogo, kaip ir kalbinti žmonės minėjo, tai viso labo parodymas Ukrainoje, kurią pusę žmonės palaiko. Ten didžioji dalis rusakalbių, kurie yra pasimetę, nes iš tikro nebežino kas ir ką atstovauja, yra jiems grėsmė ar ne. Tad toli gražu ne kiekvienas, su šia juostele, ima automatą ar pagalį bei imasi banditinių veiksmų, kaip bandoma suformuoti nuomonę, galų gale ne kiekvienam jį naudojančiam, norisi kokios tai Rusijos imperijos. Viso labo tai tik pilietinė pozicija nesutarimų draskomoje Ukrainoje.
kroitus 2014-05-06 10:49
Bent jau ankstesniais metais aš nepastebėdavau ant mašinų ar šiaip visur kur šitų juostelių. O šiaip juk matosi gi, kai ant mašinų kažkas užkabinta. Išvis - pirmą kartą jas pamačiau, kai prasidėjo visas tas Ukrainos šaršalas, ir neturėjau žalio supratimo, ką jos reiškia. Dabar daugmaž žinau, bet irgi tai nėra vienareikšmiška. Rusai šituo simboliu aiškina poziciją, kad jie vieni nugalėjo fašizmą pasaulyje, nors net ir arogantiškieji amerikiečiai teigia, kad nugalėjo sąjungininkai. Ir gal dar galima būtų susitaikyti su ta mintimi, kad TSRS tuo metu buvo „pasaulio gelbėtojai“, tačiau dabar šitas simbolis naudojamas visai kitų žmonių, kitaip besielgiančių, kas visiškai nesusiję su pergale prieš priespaudą. Aš nemanau, kad reikia nuplėšinėt tas juosteles, ar kitaip agresyviai elgtis su jų vartotojais. Nepatinka - reikia arba nekreipti dėmesio, arba pasielgti ne agresyviai, bet taip, kad žmogus pirma susimąstytų. Pavyzdžiui - padėti prie tokios juostelės raudonų gvazdikų, „atiduoti pagarbą“ tokiam vairuotojui, nevažiuot su tokiu taksi, nes „iš pagarbos simboliui negali sėdėt“. Kitaip sakant - pasielgti ne visai adekvačiai, taip subtiliai iš jų pasijuokiant.
Niemand 2014-05-06 12:15
TSRS neabejotinai ženkliai prisidėjo, kad būtų išgelbėtas Rusijos ir vakarų Europos kailis, bet nuo to ji netampa nors kuo nors kitokia nei nacistinė Vokietija, nuo kurios gelbėjo. Iš Rytų Europos bokšto žiūrint du fašistai aiškinosi tarpusavyje santykius, vienas nugalėjo ir juos okupavo ir, sakyčiau, Rytų Europai nebuvo didelio skirtumo, kuris iš fašistų pataps jų ilgalaikiu okupantu. P.S. Sąvoka fašistas šiuolaikinės kultūros kontekste reiškia užpuoliką, okupantą, skatinantį neapykantą demagoginiu metodu sukurptam priešui. Jei griežtai formaliai - tai fašistais buvo Musolinio italai, vokiečiai su fašizmu siauraja prasme nieko bendro neturėjo.
ra2 2014-05-06 12:31
murava 2014-05-06 14:26
Georgijaus juostelės su II pasauliniu karu nieko bendro neturi. Tai I pasaulinio ir baltgvardiečių simbolis, o baltgvardiečiai pralaimėjo, kaip ir I pasaulinį karą Rusiją, tai ką jie švenčia? pralaimėjimą, štai kaip atsitinka kai rusai nežino savo simbolių istorijos. Be to gvardijos daliniai jokių juostelių nenešiojo, turėjo tik gvardijos ženklą kuris nieko bendro su Georgijaus juostelę neturi. Sovietai per karą turėjo panašų į šią juostą, bet tik panašų, tai kareiviški šlovės ordinai jų kaspinai buvo juodos, auksinės spalvos (Georgijaus juostos juoda, oranžinė), be to spalvų plotis siauresnis nei Georgijaus juostos spalvų plotis.
vanduo4 2014-05-06 15:20
TaaaaiP. Juosteles kazkadais buvo pergales simbolis. Visgi ta pergale Romoje buvo - UZKARIAVIMAI - o, ne pergale pries uzpuolikus. Aisku grazi ideja pamineti pergale pries NAciu vokietija, taciau dabar ta pergale suprantama jau kaip savo ideologijos priespriesa pries kitas; - Georgijaus juostele patapo kovos simboliu pries kitus ysitikinimus. O tai skatina nesantaika ir visuomenes skaldyma y savu ir priesus. - Butent del to "Georgijaus juostele" reikia UZDRAUSTI. Liberalai yra teisus siuo draudimu noredami sulyginti visu individu interesu galimybes. - NAIKINTI KOLORADO VABALUS. GYVUS PARAZITUS DEPORTUOTI Y MATUSKA RASIJAAAAAA. LAUK RUSU OKUPANTUS IS DEMOKRATINIU ZONU;- - LAISVE UKRAINAI, RUSIJAI IR PASAULIO ZMONEMS NUO KOLORADO IR PANASIU VABALU.
Arthuras 2014-05-06 15:27
Tikrai taip. Greičiausiai, būtų daugiau naudos, jei būtų laimėję vokiečiai. Bet jau tiek to, istorijos nepakeisi. Nei vieni, nei kiti nėra geresni.
Arns 2014-05-06 15:28
Murava, kad kaip tik Georgijaus juostelė kildinama iš dar senesnių laikų, nei pirmasis pasaulinis karas, ir kad tik reta buvo oranžinio atspalvio, dauguma nurodydavo aukso geltonumo spalvą. O II pasaulinio karo metu, buvo įvesta ši, gvardijos juostelė, tik aukso spalvą pakeitė oranžinė.
Arns 2014-05-06 15:44
Telieka pasikartoti, niekas Ukrainoje neklausė ko nori šalis. Maidane susirinkę proeuropietiški susigalvojo savo simbolį ir juo išreiškė politinę kryptį, kita pusė savo simboliu išreiškė kitokią kryptį. Ir tik nereikia pradėti kalbėti apie trėmimus, kas turi kitokią nuomonę, jie visi tos valstybės gyventojai, ir visi turi tokias pačias teises į nuomonę.
Arthuras 2014-05-06 16:02
Proeuropietiški piliečiai nėra ir nebuvo nusitaikę sunaikinti Ukrainos suverenumą, nepriklausomybę ir t.t. Prorusiški veikėjai būtent tą ir daro. Tik jų dėka Rusijos kariai yra įvesti į Ukrainą. Va čia ir didžiausias skirtumas - tikslai. Vieni nori prisijungti prie Rusijos, kiti elementariai nori judėti į Vakarus, neaukojant nepriklausomybės ir kitų brangių valstybei dalykų. Todėl vienų nuomonė yra visiškai leistina ir toleruotina, už kitų "nuomonę" turi būti baudžiama, kaip už antivalstybinę veiklą. Supratai?.. Jaučiu, kad ne...
murava 2014-05-06 16:12
Dar kartą kartoju, gvardija jokių juostelių nenešiojo, tik gvardijos ženklą http://lt.wikipedia.org/wiki/Kr%C5%ABti ... 5%BEenklas
Simplicity 2014-05-06 16:18
Arns, mažiau PTP žiūrėk ir lenta.ru skaityk. Informacijos rusų kalba yra ir svetainėje http://www.radiosvoboda.org/. Kaip 97% Krymo gyventojų reikėjo referendumo ir prisijungimo prie RF, taip Donbasui reikia nepriklausomybės Už viso to, kas šiuo metu vyksta Rytų ir Pietų Ukrainoje, stovi Vova ir kai kurie ukrainiečių oligarchai, kuriems nereikia jokių permainų, nes su Janukovyčium mušė delną. Jei ne nupirkta vietinė milicija, tai tas bėgiojimas su automatais miestų gatvėmis, milicijos skyrių, komisariatų užėmimas labai greitai pasibaigtų. Ten kur yra žmonių palaikymas (prisimink Maidaną) nereikia nei ginklais žvanginti, nei žmonių grobti. Na, o jei to palaikymo iš žmonių nėra, tai formuojamos visokios opolčinos ir paskelbiamas karas „valdžią užgrobusioms“ chuntoms, fašistams-nacionalistams-banderovcams. Grįžtant prie juostelių, tai jomis pasipuošusius reikia tiesiog ignoruoti. Pragertos ar rusiškų tv kanalų praplautos smegenys subtilaus humoro nesupras, o kibti tokiems į atlapus prasmės irgi ne per daugiausiai— pradės šaukti „ruskych bjūt“ (rusus muša).
Arns 2014-05-06 16:23
Šovinistas kitaip ir negali mąstyti. Tai jau aiškiai įrodei, susiedamas nacionalizmą su valstybę, kuri nėra vienatautė.
Arns 2014-05-06 16:38
murava, tai kad ten tik vienas su juostele, o toliau skirtingų laipsnių patys kryžiai sudėti Internete, vienoje vietoje, visų kryžių iš skirtingų laikotarpių neina surasti. Tačiau ikikariniai, beveik visi su tikrai geltonomis (saulės geltonumo), o ne oranžinio atspalvio juostelėmis.
Arthuras 2014-05-06 16:55
Jau kažkada diskutavom šiuo klausimu. Pagal tave normalu būtų padaryti rusų ir lenkų kalbas Lietuvoje valstybinėmis. O galbūt dar leisti ir atsiskirti kokiam Visaginui ar Šalčininkams?.. Deja deja...
Niemand 2014-05-06 17:20
Dabartiniame kontekste Georgijaus juosta tapo agresijos, fašizmo simboliu. Demokratijoje tokios idėjos ir jas reprezentuojantys simboliai negali būti toleruojami. Tas nieko bendro neturi su to paties simbolio prasme anksčiau ar kituose kontekstuose. Nemanau, kad fašistiniai simboliai (tiek vokiški, tiek rusiški, tiek ir TSRS) turėtų būti draudžiami absoliučiai. Draudimas turėtų būti taikomas tik tais atvejais, kai atitinkamas simbolis akivaizdžiai yra fašistinių idėjų deklaravimas, o ne estetinis ar kontekstualus elementas. Niekas nieko neaiškintų, jei su Georgijaus juostomis susirinktų pagerbti karo veteranų ir aukų. Bet demonstratyviai viešai tokius simbolius demonstruoti gatvėje - tai jau fašizmo propaganda, kuri yra draudžiama.
immortallt 2014-05-06 17:35
Arns, tu gal vienas iš Rusijos karo veteranų su krūva ženkliukų ir apdovanojimų atlape, kuriuos gavai, nes išgyvenai ir likai be traumų kare ir nebuvai utilizuotas kaip šuva? Nes būtent taip atrodai dažnai. Niekaip man nesuprantama, kaip galima didžiuotis apdovanojimais, kuriuos gavai tik dėl to, kad likai sveikas, o tavo karo brolius utilizavo pati šalis, o ne pasirūpino, kaip pareigą atlikusiais kariais. Šio simbolio prasmę Rusija sėkmingai pakeitė. Bet koks teisinimas yra išsukinėjimas ir Rusijos agresijos skatinimas.