V. Putinas atskleidė Krymo prijungimo smulkmenas  (6)

RF prezidentas Vladimiras Putinas papasakojo, kad pernai vasarį šalies valdžia įvykdė specialią Krymo grąžinimo į RF sudėtį operaciją. Kai kurias operacijos smulkmenas jis išdėstė filme „Kelias į tėvynę“, kuris pasirodys televizijos kanalo „Rossija1“ («Россия 1») eteryje, praneša Interfax.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-03-09 V. Putinas atskleidė Krymo prijungimo smulkmenas  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 8 vakare „Rosija“ eteryje buvo parodytas filmo anonsas, kuriame Putinas papasakojo, kad 2014 m. naktį į vasario 23 d. sukvietė spec. tarnybų ir gynybos ministerijos vadovų pasitarimą, kuriame „iškėlė jiems užduotį išgelbėti Ukrainos prezidento gyvybę“, kurį, jo nuomone, „paprasčiausiai būtų sunaikinę“.

Prezidentas užtikrino, kad Rusijos spec. tarnybos buvo pasirengusios „išimti“ Viktorą Janukovičių „tiesiai iš Donecko, sausuma, jūra ir oru“. Ukrainos prezidento gelbėjimui jėgos tarnybų darbuotojai norėjo panaudoti stambaus kalibro kulkosvaidžius, „kad nereikėtų ilgai kalbėti“, papasakojo Putinas.

„Baigėme apie septintą valandą ryto. Ir, atsisveikindamas, visiems kolegoms pasakiau: privalome pradėti Krymo grąžinimo į Rusijos sudėtį darbą“, — pasakė Vladimiras Putinas.

Pačios spec. operacijos smulkmenų anonse prezidentas neatskleidė.

Pranešama, kad filmas „Kelias į tėvynę“, išeis „greitai“.

Vasario pabaigoje Ukrainos pareiškimus apie Krymo susigrąžinimo planus Putinas pavadino revanšizmo pasireiškimu. „Kalbos apie kokių nors teritorijų grąžinimą yra revanšistinės, ir reikalas visai ne kokių nors teritorijų grąžinimas kur nors“, — pasakė jis. Jis taip pat priminė savo žodžius apie tai, kad „Krymas, kaip buvo, taip ir liks ir rusiškas, ir ukrainietiškas, ir totoriškas, ir graikiškas (ten juk ir graikai gyvena), ir vokiškas — tai bus visų šių tautų namai“. „O kalbant apie priklausomybę kuriai nors valstybei, tai Kryme gyvenantys žmonės pasirinko, ir jų pasirinkimą reikia gerbti, ir kaip nors kitaip Rusija to vertinti negali“, — pabrėžė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(17)
(38)
(-21)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: