Lietuva atsisakė priimti pilietį su rusiško Krymo pasu  (33)

Lietuvos valdžia atsisakė suteikti konsulines paslaugas RF piliečiui, kurio pase nurodyta, kad Krymas yra Rusijos dalis. Atitinkamas pranešimas pasirodė respublikos URM Twitter paskyroje (jį taip pat persiuntė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-06 Lietuva atsisakė priimti pilietį su rusiško Krymo pasu  (33)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinutėje pabrėžiama, kad tokio dokumento turėtojas nebus įleidžiamas į Lietuvą, kadangi ji laiko Krymą Ukrainos dalimi.

Šio žmogaus vardas neatskleidžiamas. Paso fotokopijoje, paskelbtoje Twitteryje, vardas ir kai kurie kiti duomenys užretušuoti.

https://twitter.com/LT_MFA_Stratcom/status/628916141306564608

2013 m. išduotame pase nurodyta, kad jo savininko gimimo vieta – „Krymas, Rusija“. Apie tai parašęs portalas Delfi, parašė antraštę: „Ar gali Rusijos piliečiui išduotas pasas išduoti Rusijos planus prisijungti Krymą?“.

Krymas prie Rusijos buvo prijungtas 2014 pavasarį, remiantis pusiasalyje įvykusio referendumo rezultatais. Ukraina balsavimo rezultatų nepripažino (plebiscitas buvo įvykdytas, pažeidžiant Ukrainos įstatymus) ir laik Krymą okupuota teritorija.

2013 metų gale, kai buvo išduotas pasas, Rusija oficialiai neginčijo Krymo statuso. Kijeve tada vyko protesto akcijos (Euromaidanas), išprovokuotos Ukrainos valdžios atsisakymo pasirašyti asociacijos su ES sutartį. Be to, jau po šalies valdžios pasikeitimo, Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė, kad Rusija drauge su prezidentu Viktoru Janukovičiumi neva seniai ruošėsi Krymo aneksijai ir konfliktui Donbase.


Михаил Тищенко
slon.ru

(41)
(4)
(37)

Komentarai (33)