Tarptautinė komisija paskelbė Boeingo sudužimo priežastį (atnaujinta 15:23)  (24)

Tarptautinė komisija paskelbė Malaizijos oro linijų reiso MH17 Boeingo sudužimo priežastį: pasak vieno iš žuvusiųjų keleivių giminaičio, kurie susipažino su ataskaita, lėktuvas buvo numuštas „Buk“ kompleksu. Apie tai antradienį, spalio 13 praneša AP.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-13 Tarptautinė komisija paskelbė Boeingo sudužimo priežastį (atnaujinta 15:23)  (24)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai buvo „Bukas““, – agentūra cituoja žodžius vieno iš žuvusiųjų giminaičio, kuris susipažino su ataskaitos tekstu.

Pasak jo, kai pagrindines ataskaitos išvadas skaitė Olandijos saugumo tarybos pirmininkas Tjibbe Herman Jan Joustra, salėje tvyrojo „kapų tyla“.

BBC žurnalistė Olga Ivšina, esanti Olandijos aviacijos bazėje, rašo, kad, kaip pasakojo žuvusiųjų giminės, visi, skridę MH17 reisu, akimirksniu prarado sąmonę. Ataskaitoje taip pat neminima raketos paleidimo vieta.

 

Anksčiau Rusijos priešlėktuvinės gynybos koncernas „Almaz Antej, gaminantis zenitinius raketinius kompleksus „Buk“, pateikė ataskaitą, kurioje tvirtino, kad Malaizijos oro linijų reiso MH17 Boeingas (kuris sudužo netoli nuo Donecko 2014 metų liepą) numuštas iš Ukrainos kontroliuojamos teritorijos.

Kaip tvirtina koncernas, cituodamas savo atliktus eksperimentus, jei lėktuvas buvo numuštas raketiniu kompleksu „Buk“, tai buvo numuštas raketa 9М38 iš Zaroščensko pusės. Generalinio „Almaz Antej“ konstruktoriaus patarėjas Michailas Malyševskis spaudos konferencijoje sakė, kad raketa 9М38 iš RF ginkluotės buvo išimta dar 2011 metais.


„Novaja gazeta“ sužinojo raketos, numušusios Boeingą, seriją

„Novaja gazeta“ šaltinis Tarptautinėje komisijoje, antradienį, spalio 13 dieną, papasakojo, kad ataskaitoje teigiama, jog Boeingas buvo numštas „Buk“ raketa, serija 9M38, su kovine dalimi 9М314М. 

Pašnekovas leidiniui papasakojo, kad ataskaitos pristatyme nebus pasakyta, kas nuspaudė mygtuką ir iš kur paleistas užtaisas.

Vėliau, pristatydama ataskaitą, Nyderlandų Saugumo taryba patvirtino šią versiją. 

Spalio 13 Rusijos priešlėktuvinės gynybos koncernas „Almaz Antej, gaminantis zenitinius raketinius kompleksus „Buk“, pateikė ataskaitą, kurioje taip pat tvirtino, kad Malaizijos oro linijų reiso MH17 Boeingas buvo numuštas 9М38 serijos raketa, tačiau su senesne dalimi 9М314.


Malaizijos oro linijų „Boeing-777“, išskridęs iš Amsterdamo į Kuala Lumpūrą, sudužo Ukrainos Donecko srityje 2014 metų liepos 17 dieną, ukrainiečių karių ir „liaudies respublikų“ separatistų kovų įkarštyje.

Katastrofoje žuvo 283 keleiviai ir 15 ekipažo narių. Tarp žuvusiųjų buvo dešimties šalių piliečiai, dauguma – 193 žmonės – Nyderlandų.

 

Naujiena papildoma

tvrain.ru

 

(19)
(2)
(17)

Komentarai (24)