Rusijos lengvosios atletikos federacija nušalinta nuo dalyvavimo tarptautinėse varžybose  (4)

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijų asociacijos (IAAF) taryba nušalino Visos Rusijos lengvosios atletikos federaciją (VRLAF) nuo dalyvavimo visose savo rengiamose varžybose neapibrėžtam laikui. Apie tai praneša „Interfax“ nurodydama VRLAF generalinio sekretoriaus Michailo Butovo pareiškimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pridūrė, kad nušalinimas reiškia, jog Rusija negalės dalyvauti tarptautinėse varžybose. Rusija neteko teisės rengti komandinį sportinio ėjimo čempionatą Čeboksaruose ir jaunimo sportinio ėjimo pirmenybių Kazanėje 2016 metais.

Be to, IAAF savo pareiškine pranešė, kad Rusijos atletai, gali būti nušalinti nuo dalyvavimo 2016 metų Oliminėse žaidynėse Rio de Žaneire. Sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė „Interfaxui“, jog yra įsitikinęs, kad VRLAF klausimas bus išspręstas dar iki varžybų Brazilijoje.

Anksčiau Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) nusprendė, kad Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) neatitinka organizacijos kodekso.

Lapkričio 9 dieną WADA įtarė kolegas iš Rusijos 2012-ųjų metų Londono olimpinių žaidynių lengvaatlečių teigiamų dopingo testų sunaikinimu. Organizacijos ataskaitoje tvirtinama, kad tai buvo atlikta su Sporto ministerijos ir FST palaiminimu. Jei WADA paskelbta informacija pasitvirtins, Rusijos rinktinei gali grėsti diskvalifikacija iš tarptautinių rungtynių, taip pat ir iš Rio de Žaneiro Olimpiados.


slon.ru

 

(30)
(2)
(28)

Komentarai (4)