Oficialu: JAV žvalgyba oficialiai įvardino Putiną kiberatakų iniciatoriumi  (8)

JAV žvalgyba publikavo pranešimą apie Rusijos „kišimąsi“ į JAV prezidento rinkimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-07 Oficialu: JAV žvalgyba oficialiai įvardino Putiną kiberatakų iniciatoriumi  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pareiškiame, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė vykdyti hakerių atakas, siekdamas padaryti įtaką rinkimams JAV“, – sakoma dokumente.

Vadovayjantis pranešimo autorių versija, Rusijos tikslas buvo pakirsti „liaudies pasitikėjimą JAV demokratiniu procesu“ ir pakenkti valstybės sekretorės Hillari Clinton reputacijai ir jos „potencialiam prezidentavimui“. JAV žvalgyba apkaltino RF vyriausybę ir Vladimirą Putiną, kad jie „reiškia akivaizdų palankumą“ išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui.

Rusija veikė ne tik hakerių atakomis, o ir propaganda „valstybės finansuojamoje žiniasklaidoje“ ir „apmokamais“ blogeriais ir „troliais“, pažymima ataskaitoje.

JAV specialiosios tarnybos spėja, kad Rusija JAV rinkimų kampanijos metu „gautus įgūdžius naudos“, siekdama daryti įtaką politiniams procesams ir kitose šalyse.

Pranešime apie dokumentą sakoma, kad publikuojama ataskaita yra išslaptinta originalo dalis, todėl jame nėra visos teiginius patvirtinančios informacijos.

Slaptoji ataskaitos dalis sausio 5 dieną buvo pateikta veikiančiam JAV prezidentui Barakui Obamai, o kitą dieną ir būsimam šalies vadovui Donaldui Trumpui. Po brifingo Trumpas pareiškė, kad hakerių atakos niekaip nepaveikė rinkimų baigties.

republic.ru

(40)
(6)
(34)

Komentarai (8)