Prasideda išgijimas nuo baisiausio viruso, kuriuo daugybę metu sirgo praktiškai visas pasaulis: nebereikia net naftos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-17 11:20
Nežinau kaip kiti elgiasi, bet per krizes aš perku daug, kartais net į kreditą. Visokių daiktų brangių ir nelabai, bet pagrindinė sąlyga, man tai yra reikalinga, tai yra kaip investicija, o jei daiktas nepraktiškas tik pramogai tai turi man suteikti daug džiaugsmo. Iš šono pasirodytu, kad perku tiek lyg rytojus gali ir neateiti bet ištikro perku nes reikia, o per krizes dar ir pigiau visa tai Bet už tai per burbulus neperku nieko iškyrus kas gyvybiškai būtina. Niekada negalima pasikliauti bandos instinktu, nes žmonės kaip banda elgiasi neracionaliai. Todėl kai visi parduoda (pigiai) aš perku, o kai visi perka (brangiai), aš parduodu.
House_of_gold 2020-05-17 11:35
Kas turi pinigų, tas per krizes tikrai perka daug, nes viskas žymiai pigiau. Kad ir tą patį automobilį gali nusipirkti žymiai pigiau negu per ekonomikos pakilimą ar pan. Vien LT vakar skaičiau, kad 60% sumažėjo automobilių pardavimai, tiek senų, tiek naujų, čia ir taip aišku, kad kaina kris.
assa 2020-05-17 11:38
Tai kad bent jau mano aplinkoj daug žmonių taip daro- per ekonomikos pakilimą kaupiam pinigėlius, ir rimtesnius pirkinius atidedi ateičiai. Aš va automobilį nusipirkau su beveik 30% nuolaida dabar (o taip gal kokį duok Dieve 15% būtų pasiūlę).Įdomu tik kaip su NT bus, kiek pamenu iš praeitos krizės, NT rinkai toks lagas buvo apie gerus pusę metų, kol kainos koreguotis pradėjo.
robertasdd 2020-05-17 18:11
assa, nt lagas buvo gerus 2 metus, kol kainos sumazejo
immortallt 2020-05-17 19:38
Nebūtinai, naudotų gali kilti, jei vokiečiai nepaleis kokios programos, pagal kurią pigiau galėsi į naują pasikeisti, nebus ko pirkti. O naujų lietuviai neįpirks, tai dėvėti pilnu tempu gali brangti. Su NT šįkart nebus net panašių viražų. Kodėl? -Niekas neskolino net 85% turto įsigijimo kainos (na dar dažnai įrengti reikėjo, arba investuoti, kad būtų gyvenamas, net jei naudotas) -Vystytojams bankai senai neskolino net 50% projekto kainos. Ir tai 50% čia didiesiems, kaip Eika ir pan. -Niekas nepirko NT ir nelaikė tuščio, kad po metų ar dviejų parduoti brangiau ir uždirbti. Jei pirko su intencija investicijai, vis tiek leido nuomai ar trumpalaikei nuomai. Tai vat kainų kritimas galimas tik dėl trumpalaikės nuomos nuopolio (na čia jei vietinis turizmas, kuris turėtų stipriai šoktelti šįmet nekompensuos) ir dėl likučių, kuriuos turės didelė spaudimą parduoti vystytojai. Bet jei pas tave liko 20% butų, tai tu jau senai pasidengęs visus kaštus ir sėdėsi sau ramiai bei nenumetinėsi kainos. Ir šiaip, pvz. Vilniuje gali nutikti taip, kad nekris NT rinka niekur. Darbo vietų Vilniuje daug, karantinas daugumos įmonių veiklos nesutrikdė, o kai ofisinių darbų kai kurių pajamos augo ir po 3x, t.y. nusimato plėtra. Taigi, darbo vietų Vilniuje gali ir nemažėti, net augti, kas reikštų, kad Vilniuje gyventojų skaičius ir toliau augs, gal net sparčiau (iš regionų ir rytų geresnio gyvenimo ieškoti), ir NT rinka liks čia gyvybinga. O šiaip, bet kuris bandantis užtikrintai prognozuoti ekonominę situaciją artimiausiam pusmečiui geriausiu atveju spelioja, net ne edukuotai. Informacijos gerokai per mažai, sektoriai paveigti labai netolygiai. Tiekimo grandinės sutrūkinėjusios ir šiaip atsiranda daug galimybių ES prekybai mažėti su išore ir augti viduje. Visa tai yra gan palanku Lietuvai. Ir čia jau net nekalbant apie JAV ir ES ekonomikos skatinimo priemones. (Lietuvoje tokių nėra, tik pensininkų santaupų didinimo ir dalinis algų kompensavimas).
Giedranatas 2020-05-18 03:32
Straipsnelio autorius nepatikslino ar minėtos organizacijos nupirktos su santykių patentu, nes įsigijimas dėl tokios priežasties leidžia įtarti kad tokiam organizavimuisi pareikalaus įsigyti patentą, kitaip neleis taip nekonkurenciškai tvarkytis, kaip ėmėsi diktuoti dėl mažumų, lyčių, politkorektiškumo, ūkio ir darbo kvotų, ir t.t.
kestutisz 2020-05-18 10:54
Kažkoks naivus straipsnelis - taip, po krizės pokyčių bus - vartosim dar daugiau. Kaip visada.
kukulis4 2020-05-18 14:35
Idomi tema. Deretu nepamirsti, kad tai tiesiog rinka, kuri reaguoja i kintancius poreikius. Randasi daugiau samoningu zmoniu, kurie rupinasi gamta, ekologija, kitais zmonemis, gyvunais etc, etc. Kas nera blogai. Blogai yra tai, kad dazna kompanija tuo naudojasi ir tokiam zmogui po nosim pakisa galimybe - sumokek mums daugiau, tai mes elgsimes graziau, taciau tik tavo paties saskaita. Kitaip sakant, gamintojas nera linkes patirti papildomu islaidu vardan to, kas rupi jo klientams. Labai geras pavyzdys, kuri pamenu is praitu metu - pirkau lektuvo bilietus is SAS. Prie bilituku dar gali nusipirkt ekologisko kuro, kaip sakant visi skris tu o neekologisku, bet tu gali uz savo siknos skraidinima nusipirkt ekologisko, ir keliaut ekologiskai. Arba dar vienas geras pavyzdys - apple (jie toli grazu ne vieninteliai). Jeigu atnesi jiems paremontuot prietaisa su pasibaigusia garantija, jie padarys viska, ka tik gali (jei reiks net ir dar labiau sugadins tavo prietaisa), kad tik tu pirktum nauja, o ne remontuotum jau turimo. Apple, taipogi padarys viska ka gali, kad 3rd parciams butu maximaliai sunku remontuoti pogarantinius produktus. Kaip pavyzdziui nutikimas su kazkelinto ten modelio iphone home buttonu - apple pogarantiniams modeliams knopkes replacementui neteikia, taciau implementino fixa, kuris uzlockina telefa, jei randa ideta neorginalu home button'a. Vat taip vat.
mch0lic 2020-05-18 16:10
Nemanau, kad kažkas labai pasikeis. Pristabdys nebent tuščia pinginė ar kredito trūkumas. Proto gi virusas nepridės. Net labai stengiantis vis teik atsiranda tokių pirkinių kurie nuo prekystalio keliauja į konteinerį. Daugiausia, bent jau man taip yra su drabužiais, bet būna ir šiaip kokio š iš ebay prisiperki kur realiai nereik, bet kai ten koks 10 ar 20 eurų tam momentui neatrodo daug, įsidedi į krepšelį pagalvojimui... ir po namų apsitvarkimo jau velki į konteinerį