Apple teisiasi su Rusija dėl 𝔸𝕡𝕡 𝕊𝕥𝕠𝕣𝕖 taisyklių  ()

Kompanija nenori leisti programėlių gamintojams užsiminti apie mokėjimo alternatyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apple tebesikauna su Rusija dėl tariamo neteisingo App Store naudojimo. Tiek 9to5Mac, tiek ir RT praneša, kad Apple prašo teisiškai peržiūrėti rugpjūčio mėnesį paskelbtą Federalinės antimonopolinės tarnybos leidimą programuotojams minėti App Store mokėjimo sistemos alternatyvas. FAS pakeisti taisykles Apple suteikė laiko iki rugsėjo 30-osios, bet kompanija atsisakė tai daryti, nepaisant grasinimo baudomis.

Ši priešprieša primena teisinius Apple mūšius JAV. Teisėjas Epic byloje prieš Apple nurodė technologijų firmai leisti App Store programuotojams nurodyti kitas mokėjimo sistemas, bet Apple pateikė apeliaciją, tikėdamsi nukėlimo. Teismas Apple prašymą atmetė, ir kompanija iki gruodžio 9-osios privalės leisti programėlių kūrėjams nurodyti kitus pasirinkimus. Apple padarys išimtis kai kurioms medijos programėlėms 2022 m.

 

 

Tokie susistumdymai JAV ir RF nėra netikėti. Apple vis dar daugiausiai uždirba iš savo techninės įrangos, bet jos paslaugų verslas auga. Lengvesnės trečiųjų šalių alternatyvos teoriškai galėtų pakenkti App Store pajamoms, nekalbant jau apie padidėjusią tikimybę piktybiškoms programėlėms vartotojus nukreipti į kenksmingas svetaines. Tačiau iPhone gamintojui gali būti likę ne tiek daug pasirinkimų. Reguliuotojai nerimauja, kad Apple taikoma tvarka apriboja pasirinkimą ir konkurenciją, ir vargu ar neįsikiš.

J. Fingas
www.engadget.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()