[Žinios trumpai] O čia tai drėbtelėjo! Rusijos oligarchas ir ilgametis Putino draugas Vladimiras Lisinas rėžė, ką iš tikro mano apie karą ir net palaiko sankcijas Rusijai  (2)

Rusijos Federacijos oligarchas sakė, kad jam „gėda“ skųstis dėl sankcijų karo Ukrainoje fone. Kartu verslininkas pripažino, kad JAV ir ES sankcijos griauna Rusijos ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oligarchas ir ilgametis Putino draugas Vladimiras Lisinas sakė, kad „gėdinga“ skųstis sankcijomis, nes Ukrainoje naikinami miestai ir miršta žmonės. Kartu jis pripažino, kad Rusijos ekonomika žlunga, o valdžios veiksmai situaciją tik paaštrina.

Tai jis pareiškė interviu „Kommersant“.

Putinui Lisino pozicija akivaizdžiai nepatinka, tačiau verslininkas nusprendė netylėti.

„Ardomos per daugelį metų susiformavusios tiekimo grandinės, sutrinka logistika, mokėjimų ir finansų infrastruktūra. Ir šiame fone žaidimo taisyklės keičiasi kasdien, atsiranda naujų apribojimų. Esant dideliam neapibrėžtumui, keičiame verslo procesus, stengiamės vykdyti savo socialinius įsipareigojimus“, – sakė Lisinas.

Kartu milijardierius kritikavo V. Putino idėją mokėjimus pervesti tik rubliais. Oligarcho teigimu, tokiu būdu galima tiesiog atbaidyti pirkėjus.

Be to, oligarchas iš tikrųjų palaiko sankcijas Rusijai, vadindamas jas alternatyva visapusiškam Vakarų šalių kariniam įsikišimui.

 

„Gėda skųstis asmeninėmis problemomis humanitarinės katastrofos situacijoje. Sankcijos gali atrodyti nesąžiningos, jei nori, su kolektyvinės atsakomybės elementais, bet jie stengsis bet kokiomis priemonėmis sustabdyti žmonių mirtis ir miestų naikinimą“, – sakė Lisinas.

Jis taip pat pridūrė, kad dabar ekonominės priemonės gali būti vertinamos kaip „alternatyva ryžtingiems veiksmams, kuri suteikia šansą situacijai neįslysti į pasaulinį konfliktą, galintį virsti katastrofa visiems“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai (2)