[Žinios trumpai] Sankt Peterburgas pradėjo jausti karą: žlunga transportas, atsiranda kilometrų ilgio mikroautobusų ir autobusų eilės  ()

Rusijoje, kuriai taikomas rekordinis sankcijų skaičius, prasideda rimtos problemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš porą dienų vienoje iš Sankt Peterburgo viešojo transporto stotelių susidarė kelių šimtų žmonių eilė. Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas šį reiškinį laiko pirmąja „labai didelės bėdos kregžde“ Rusijoje. Faktas yra tas, kad naujuose Sankt Peterburgo rajonuose, kuriuose gyvena beveik milijonas žmonių, žlunga transportas, auga kilometrų ilgio mikroautobusų ir autobusų eilės.

„Tai net ne išskirtinis miesto transporto vadovų kvailumas. Tiesiog parkas natūraliai susidėvi ir lūžta, atsarginių dalių nėra ir niekada nebus. Tai dar vienas Putino siurprizas, sankcijų aidas. Mirtinas automobilių pramonės paralyžius taip pat pražudys viešąjį transportą“, teigia žurnalistas.

Atstumas nuo naujų rajonų iki miesto centro yra vidutiniškai 20 km. Netrukus rusai turės galimybę kasdien nueiti šį atstumą pėsčiomis, nes visi valstybės pinigai atitenka karui.

 

Rusijai sunku pirkti naujus autobusus, nes beveik nėra iš kur. Kinija galėtų parduoti autobusų, bet jie reikalingi ir jai pačiai. Dėl sankcijų Rusija pati sunkiai pasigamina automobilių ir autobusų. Net ir prižiūrėti turimus darosi sunku dėl detalių trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(190)
(5)
(185)

Komentarai ()