[Žinios trumpai] Atgimsta Sovietų Sąjunga: A. Lukašenka liepė „mobilizuoti visus!“  (4)

Faktinis Baltarusijos vadovas yra įsitikinęs, kad šešios darbo valandos laukuose, tėvų džiaugsmui, yra efektyvus jaunimo ugdymo metodas. Be to, nuimtą derlių galima pelningai parduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo metu, kai Rusijoje dalinami šaukimai į karinius komisariatus, kaimyninėje Baltarusijoje neteisėtas prezidentas Aleksandras Lukašenka nusprendė šalyje surengti žemės ūkio „mobilizaciją“ ir į laukus derliaus nuėmimui nusiųsti moksleivius, studentus, darbininkus ir tarnautojus. Agentūros „BelTA“ teigimu, Baltarusijos lyderis tikisi padvigubinti žemės ūkio produkciją ir planuoja ją parduoti „geromis kainomis“.

„Viską parduosime geromis kainomis. Tai yra, rinka atsivėrė ir kainos padorios. Todėl problemų su žemės ūkiu iš viso neturėtų kilti“, – sakė A. Lukašenka.

Lukašenka yra įsitikinęs, kad ne „pokalbiai“, o fizinis darbas yra veiksmingas jaunosios kartos auklėjimo elementas. Panaši praktika anksčiau buvo taikoma Sovietų Sąjungoje.

„Mobilizuoti visus! Jei žmogus eis dirbti 5-6 valandas, abu tėvai bus laimingi ir vaikas bus geros fizinės formos“, – pabrėžė Lukašenka.

 

Faktinis Baltarusijos vadovas nepatikslino, apie kokį tėvišką džiaugsmą kalba, tačiau pažymėjo, kad žemės ūkio darbams pasikvietus studentus, darbininkus, tarnautojus ir kitus žmones galima spėti nuimti derlių ir neblogai užsidirbti.

„Šiemet dar daug ką reikia padaryti. Prašysiu labai rimtai į tai įsitraukti – oriai užbaigti žemės ūkio metus“, – apibendrino Lukašenka.

(14)
(20)
(-6)

Komentarai (4)