Pamatykite pirmieji! Pristatyti nauji JK banknotai su karaliaus Karolio III portretu – jau aiški išleidimo data (Foto)  ()

Karaliaus portretas bus ant esamų visų keturių polimerinių banknotų dizaino, be jokių kitų esamų dizainų pakeitimų, pranešė Anglijos bankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji banknotai su karaliaus Karolio III atvaizdu į apyvartą turėtų patekti 2024 m. viduryje, antradienį paskelbė Anglijos bankas, pristatydamas jų dizainą. „Karaliaus portretas bus ant esamų visų keturių polimerinių banknotų (5, 10, 20 ir 50 svarų) dizaino, be jokių kitų esamų dizainų pakeitimų“, – pranešė centrinis bankas.

„Karaliaus atvaizdas bus matomas banknotų priekinėje pusėje, taip pat permatomame apsaugos lange“.

74 metų Charlesas tapo karaliumi po savo motinos karalienės Elžbietos II mirties rugsėjį.

Pirmosios proginės monetos su jo portretu pateko į apyvartą anksčiau šį mėnesį, anksčiau paskelbė Karališkoji monetų kalykla.

 

Naujuosiuose banknotuose yra išgraviruotas Karolio III portretas, pagrįstas karališkiesiems namiškiams priklausančia nuotrauka, kuri buvo išleista 2013 metais, naujienų agentūrai AFP pranešė Anglijos bankas.

Pažymima, kad dizainas buvo „parengtas per pastaruosius mėnesius“ ir patvirtintas karaliaus, o banknotai bus masiškai gaminami nuo 2023 m. pirmojo pusmečio.

Dabartiniai polimeriniai banknotai, kurie nuo 2016 m. Jungtinėje Karalystėje palaipsniui keičia popierinius pinigus, su karalienės portretu išliks teisėta mokėjimo priemone, kurią bus galima naudoti ir toliau.

 

Nauji banknotai bus spausdinami tik siekiant pakeisti susidėvėjusius pirmtakus ir patenkinti bet kokį bendrą paklausos padidėjimą, nurodė centrinis bankas ir pridūrė, kad tai sumažins pakeitimo poveikį aplinkai ir finansiškai bus pigiau.

Tai reiškia, kad nuo 2024 m. vidurio banknotai kuriuose pavaizduoti abu monarchai, cirkuliuos kartu.

„Labai didžiuojuosi, kad bankas išleidžia mūsų naujų banknotų dizainą, ant kurio bus pavaizduotas karaliaus Karolio III portretas“, – sakoma banko valdytojo Andrew Bailey pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()