Putinas sutrypė Xi Jinpingo autoritetą: skelbiama, kas nutiko  ()

Žurnalistų teigimu, Putino sprendimas dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje neigiamai veikia Xi Jinpingo, kaip „įtakingo politiko“, galinčio išspręsti konfliktus, įvaizdį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-29 Putinas sutrypė Xi Jinpingo autoritetą: skelbiama, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas Kinijos Liaudies Respublikos prezidentą Xi Jinpingą pastatė į „nepatogią padėtį“, nusprendęs patalpinti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Pasak žurnalistų, Xi Jinpingas bando sukurti stipraus valstybininko įvaizdį pasaulinėje arenoje. Tačiau Putinas jam tik trukdo. Neseniai Xi padėjo Iranui ir Saudo Arabijai sudaryti susitarimą dėl diplomatinių santykių atnaujinimo. Po to jis atkreipė dėmesį į karą Ukrainoje.

Leidinys priminė, kad Xi nuvyko į Maskvą tartis su Putinu. Bendrame pareiškime valstybių vadovai pabrėžė, kad šalys, turinčios branduolinį ginklą, neturėtų jų dislokuoti kitų valstybių teritorijoje.

Tačiau per kelias dienas Putinas pranešė apie planus dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje, o tai gali pakenkti Xi Jinpingo autoritetui. Kinijos Liaudies Respublikos vadovas atsidūrė nepatogioje padėtyje, nes Pekinas norėjo tapti tarpininku tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos.

 

Straipsnyje rašoma, kad Xi Jinpingas atvirai Rusijos nepalaikė, bet ir nekritikavo. Tačiau jis visada aiškiai deklaravo branduolinių ginklų naudojimo nepriimtinumą.

Leidinys rašo, kad Putino sprendimas pasaulio lyderiams gali sukelti abejonių, kokią įtaką Xi Jinpingas turi Kremliaus vadovui. Buvo manoma, kad po vizito Maskvoje Kinijos Liaudies Respublikos prezidentas susisieks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, tačiau šis pokalbis dar neįvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()