Pirmą kartą JAV istorijoje! Trumpas stos prieš teismą dėl 30 kaltinimų – kas vyksta?  ()

Manheteno didžioji prisiekusiųjų žiuri jau sutiko su buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo kaltinimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas ir prieštaringai vertinamas milijardierius prieš teismą stos antradienį, balandžio 4 d. Jam bus pateikti kaltinimai daugiau nei 30 kaltinimų, o tai precedento neturinti padėtis JAV istorijoje.

Pasak CNN, remdamasis šaltiniais, D. Trumpas bus pirmasis Amerikos prezidentas, prieš kurį bus oficialiai iškelta baudžiamoji byla ir jam gali būti skirta laisvės atėmimo bausmė. Anot informatoriaus, dėl šio proceso milijardieriaus bus paprašyta savanoriškai pasiduoti valdžiai. 

Pats D. Trumpas tai jau pavadino „politiniu priekabiavimu ir kišimusi į rinkimus aukščiausiu istorijoje lygiu“.

Buvęs JAV prezidentas yra patrauktas baudžiamojon atsakomybėn byloje dėl to, kad per 2016 metų rinkimų kampaniją pornografijos žvaigždei Stormy Daniels sumokėjo 130 000 USD, kad „nupirktų“ jos tylėjimą apie turėtus lytinius santykius su juo prieš 10 metų.

Pats mokėjimas nebuvo neteisėtas, esmė kita: šiuos pinigus milijardierius paėmė ne iš didžiulio asmeninio turto, o iš rinkimų fondo, o tai griežtai draudžiama. Ir jis juos dokumentavo kaip „mokestį už teisines paslaugas“. Trumpo advokatas anksčiau davė parodymus šioje byloje.

 

Spėjama, kad Trumpas išnaudos baudžiamąją bylą prieš save kaip galimybę sutelkti savo rėmėjus ir bandys suformuoti poziciją, kad tokiu būdu norima jį išmesti iš varžybų dėl prezidento posto 2024 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()