Atrodo, Macronas sukėlė paniką Kremliuje. Prasidėjo neįtikėtina reakcija  ()

Rusija prašo Pietų Afrikos neįleisti Prancūzijos prezidento į BRICS viršūnių susitikimą, kuris rugpjūtį vyks šioje Afrikos šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos lyderio Emmanuelio Macrono planai svečio teisėmis dalyvauti BRICS viršūnių susitikime, kurį rugpjūčio mėnesį surengs Pietų Afrika, Kremliuje sukėlė paniką. Rusijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Paryžių vykdant „priešišką“ politiką Maskvos atžvilgiu ir prašo Pietų Afrikos valdžios neįsileisti Prancūzijos prezidento į susitikimą. 

Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas, kurio žodžius cituoja  „Interfax“

Jis skundėsi, kad Prancūzijos vadovybė ragina tarptautiškai izoliuoti Rusijos Federaciją ir pritaria NATO požiūriui dėl būtinybės padaryti Maskvai strateginį pralaimėjimą, taip pat pavadino Macroną „netinkamu“ svečiu BRICS viršūnių susitikime. Rusai šiuo klausimu jau derėjosi su Pietų Afrika ir tikisi, kad šios Afrikos šalies valdžia „atsižvelgs į jų nuomonę“. 

 

Tuo pačiu Riabkovas pridūrė, kad svečių sąrašo sudarymas yra viršūnių susitikimą priimančios šalies prerogatyva. 

„Priimančioji pusė nusprendžia, ką priimti ir kokiu formatu “, – sakė jis. 

Neseniai Prancūzijos užsienio reikalų ministerija paskelbė apie E. Macrono norą gauti kvietimą į BRICS viršūnių susitikimą. Taip Prancūzijos prezidentas gali tapti pirmuoju Vakarų lyderiu, pakviestu į šios asociacijos dalyvių susitikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()