„Svajonių fabrikas“ sustojo. Amerikoje neįtikėtini įvykiai. To nebuvo jau 63 metus  ()

Populiarių filmų ir serialų filmavimas JAV bus sustabdytas arba atidedamas neribotam laikui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV aktorių gildija SAG-AFTRA pradėjo streiką liepos 14 d., prisijungdama prie rašytojų sąjungos, piketuojančios daugiau nei 70 dienų. Tai didžiausias Amerikos kino pramonės uždarymas per 63 metus.

Apie tai praneša „Meduza“.

Toks „dvigubas“ aktorių ir scenaristų streikas įvyko 1960 m., kai Marilyn Monroe buvo šlovės viršūnėje Holivude. Tada tai sukėlė didelių nuostolių kino studijų biudžete. Dabar aktorių gildijoje yra apie 160 000 žmonių, o scenaristų – daugiau nei 11 000.

Streiko metu aktoriai nevaidins filmuose, nedalyvaus reklaminėse kampanijose, nedalyvaus tiek pilnametražių filmų, tiek serialų premjerose, neves įvairių ceremonijų.

Tikimasi, kad šimtai produkcijos bus nutraukta arba atidėta, įskaitant serialus ir televizijos mini serialus, nufilmuotus visose JAV.

Tarp studijų ir platformų, kurias paveiks streikas, yra tokie milžinai kaip „Fox“, „Disney“, „Netflix“, „Paramount“, „Universal“, „Sony“ ir kt.

Daugelis televizijos kompanijų jau paskelbė, kad tradiciškai rugsėjį prasidėsiantis naujųjų serialo sezonų pasirodymas bus nukeltas.

Aktorių streiko priežastis

 

Ankstesnė trejų metų sutartis, apimanti susitarimus tarp Ekrano aktorių gildijos ir prodiuserių kompanijų, baigėsi birželio 30 d., tačiau buvo pratęsta konsultacijų laikotarpiui iki liepos 13 d. vidurnakčio JAV laiku.

Tarp naujosios sutarties sąlygų profesinės sąjungos siekė didesnio atlyginimo vidutinio lygio aktoriams (sutartys su žvaigždėmis sudaromos išskirtinėmis sąlygomis kiekvienu atveju) ir garantijų, kad dirbtinis intelektas nepakeis ir neapribos menininkų funkcijų filmavimo aikštelėje.

Dar nepasibaigus sutarčiai profsąjungos atstovai teigė, kad naujos sutarties, matyt, nesudarys, nes darbdaviai nerodė ketinimo aptarti siūlomas sąlygas.

Anot aktorės Gildijos prezidentės Fran Drescher, prodiuserių kompanijos atsiribojo nuo aktorių ir nenori nieko girdėti.

 

Tačiau Kino ir televizijos prodiuserių aljansas AMPTP, atstovaujantis studijų ir transliacijos platformų interesams, teigia, kad sąjungoms buvo pateiktas dosnus pasiūlymas, o menininkai ir scenaristai yra atsakingi už derybų nesėkmę.

„Jie atmetė mūsų istorinį pasiūlymą padidinti mokesčius, pensijas ir draudimo įmokas. Pasiūlėme patobulintas ekrano bandymo sąlygas, sutrumpintus darbo serialuose laikotarpius, novatoriškas dirbtinio intelekto galimybes, kurios gali apsaugoti skaitmeninius aktorių vaizdus, ​​ir daug daugiau“, – rašoma AMPTP pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()