Neįtikėtina ištvermės istorija. „Buvo kankinamas 16 milijonų žmonių akivaizdoje“ (Video)  ()

Neįtikėtina japonų komiko Tomoaki Hamatsu istorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tomoaki Hamatsu, kitaip žinomas kaip Nasubi – japonų komikas, kuris siekdamas šlovės dalyvavo garsiame japonų realybės šou „Susunu! Denpa Shonen“.

Realybės šou Japonijoje paprastai greitai atneša šlovę, tačiau dažniausiai neatspindi realybės ir dalyviai praranda daugiau, nei gauna. Taip atsitiko ir japonui Tomoaki Hamatsu, kuris užsiregistravo į realybės šou, paremtą Pietų Korėjos serialu „Kalmaro žaidimas“, bet beveik nenutuokė, kas jo laukė – kankinimai ateinančius 15 mėnesių.

Pati laida vyko nuo 1998 iki 2002 m.

Kas atsitiko Nasubi?

Realybės šou idėja buvo ta, kad kiekvienas dalyvis turi išgyventi itin sunkiomis sąlygomis.

Žaidimas prasidėjo Nasubi pagrobimu ir „įkalinimu“ bute, kuriame buvo tik vienas vonios kambarys ir tuščia virtuvė. Žiniasklaida taip pat pranešė, jog jis buvo nuogas. Tiesioginę šou transliaciją stebėjo apie 16 milijonų žiūrovų.

Anot „LadBible“, Nasubi buvo pateiktas iššūkis surinkti 1 mln. jenų, maždaug 6 tūkst. eurų, turint ribotus išteklius, įskaitant kelis žurnalus su loterijomis.

Be maisto, drabužių ir tinkamų gyvenimo sąlygų, Nasubi išgyvenimo kelionė tik blogėjo ir maža to, buvo tiesiogiai transliuojama daugiau nei metus. Pranešama, kad pradiniame iššūkio etape komikui buvo duoti maži duonos gabalėliai, kurie galiausiai sumažėjo po kelių pirmųjų savaičių.

 

Žiniasklaida teigė, jog Nasubi bute praleido daugiau nei 30 dienų, kol galiausiai pasiekė sumą, kuri buvo jam paskirtas tikslas. Ta dovana buvo kelionė, tačiau, kelionei pasibaigus, Nasubi buvo apgyvendintas bute ir vėl.

Kankinimai tęsėsi, kita užduotis buvo surinkti pinigų kelionei atgal į Tokiją, o maža to, organizatoriai iškėlė dar vieną sąlygą – skrydį pirmos klasės bilietais. Iššūkį atlikti Nasubi prireikė keturių mėnesių, o atvykęs į Tokiją jis buvo laikomas dar viename bute.

 

Ištrūkęs į laisvę Nasubi atviravo apie savo išgyvenimus ir sakė, kad ši patirtis turėjo didelį poveikį jo emocinei būklei ir sveikatai.

Dabar Nasubi turi savo šou „Eggplant Way“ ir aktyviai naudojasi socialiniu „Twitter“ tinklu, kur skelbia apie renginius, kuriuose dalyvauja bei renka lėšų rinkimą nukentėjusiems nuo žemės drebėjimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()