Tai būtų sensacija. Bideno sūnui gresia iki 25 metų kalėjimo. Kas vyksta (Video)  ()

Tai pirmas kartas JAV istorijoje, kai buvo apkaltintas einančio pareigas prezidento vaikas. Baltieji rūmai šiuo metu to nekomentuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 14 dieną JAV teisingumo departamentas paskelbė federalinius kaltinimus, susijusius su neteisėtu ginklų laikymu, antrajam JAV prezidento sūnui Hunteriui Bidenui, praneša CNN.

Amerikos teisėsaugos pareigūnai oficialiai apkaltino Bideną jaunesnįjį trimis kaltinimais neteisėtu ginklų laikymu. Du buvo susiję su melagingais parodymais apie šaunamąjį ginklą, o trečiasis – šaunamojo ginklo disponavimas, susisijęs su narkotines medžiagas vartojančiu asmeniu.

Tyrimo duomenimis, Hunteris Bidenas 2018 metų spalį įsigijo revolverį „Colt Cobra“, kurį turėjo 11 dienų. Prokurorai teigia, kad prezidento sūnus raštu melavo, kad nevartojo jokių nelegalių narkotikų arba buvo nuo jų priklausomas, nors tuo metu kovojo su priklausomybe nuo kreko, apsipirkdamas Delavero ginklų parduotuvėje.

 

Bideno sūnus gali kalėti 25 metus

Remiantis teismo dokumentais, Hunteriui Bidenui pateikti trys kaltinimai:

  • Pirkdamas ginklą jis melavo pildydamas federalinę formą, prisiekdamas, kad nėra priklausomas nuo nelegalių narkotikų ir nevartojo nelegalių narkotikų.
  • Tą patį jis melagingai papasakojo ginklų pardavėjui Vilmingtone, kur įsigijo revolverį.
  • Jis neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu būdamas apsvaigęs nuo narkotikų, o tai yra federalinis nusikaltimas.

 

Jei Hunteris Bidenas bus pripažintas kaltu dėl visų trijų nusikaltimų, jam teoriškai gali grėsti iki 25 metų kalėjimo ir baudos iki 750 000 USD.

Tačiau CNN pažymi, kad kaltinamieji retai gauna didžiausią bausmę.

Yra žinoma, kad Hunterio Bideno bylą nagrinėja specialusis prokuroras Davidas Weissas. Jis yra paskirtas buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo. Weissas kol kas atsisakė komentuoti tyrimą.

Baltieji rūmai kaltinimų kol kas nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()