Galingai. Ragina pašalinti Rusiją iš JT. Paremti peticiją gali kiekvienas (Nuoroda)  (2)

Prieš JT Generalinę Asamblėją Niujorke Ukrainos politikai ragino pašalinti Rusijos Federaciją iš JT. Iniciatyvą palaikė prezidentas Volodymyras Zelenskis, liaudies deputatas Oleksijus Hončarenka ir kiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nevyriausybinė organizacija „Hromadskyi Hub“ kartu su Ukrainos vadovybe bando įrodyti, kad Rusijos Federacija neteisėtai užima savo privilegijuotą vietą JT Saugumo Taryboje ir net pačioje organizacijoje, ir siekia jos atskirties.

Praradus JT narės statusą, Rusijos Federacija neteks ir įtakos tarptautinėje politinėje arenoje, o tai savo ruožtu priartins Ukrainos pergalę, teigia viešosios kampanijos #UnRussiaUN iniciatoriai.

„Mes, palaikydami prezidentą Volodymyrą Zelenskį, sukūrėme peticiją, kurioje reikalaujame, kad JT pateiktų dokumentus, kuriais remiantis Rusija užima vietą JT Saugumo Taryboje ir apskritai JT. Jei tokių dokumentų nėra, reikalaujame fiktyvios Rusijos Federacijos narystės JT nutraukimo“, – rašoma kampanijos svetainėje.

Rusijos Federacijai nėra vietos JT, nes JT Chartijos 4 straipsnis numato, kad norint būti tarp JT valstybių, būtina sustabdyti agresyvų karą Ukrainoje ir laikytis tarptautiniu mastu pripažintų sienų.

Peticija atimti iš Rusijos Federacijos vietą JT svetainėje Change.org surinko beveik 400 000 balsų. Kasdien ją pasirašo apie tūkstantis žmonių.

Iniciatyvą palaikė daugelis politinių veikėjų, pavyzdžiui, Ukrainos skaitmeninių reikalų ministerijos vadovas Mychailo Fedorovas. Pasak jo, tai, kad Rusijos Federacija yra tarp JT šalių, atrodo nelogiška ir neteisėta.

 

Visi, manantys , kad Rusijos Federacija neturėtų turėti nieko bendra su pagrindine pasaulio taikos palaikymo organizacija, kviečiami pasirašyti #UnRussiaUN peticiją.

Liaudies deputatas Oleksijus Gončarenka ir Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka taip pat pasiūlė daryti tą patį.

Išspirti Rusijos Federaciją iš JT: ką reikia padaryti?

Pasirašyti peticiją gali kiekvienas atsidaręs šią change.org nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai (2)