Antarktidą drebina skandalas. Kas nutiko JAV stotyje. Moterys ginkluojasi plaktukais  ()

Žurnalistai išsiaiškino, kad daugelis smurtą patyrusių Antarkties programos dalyvių nesulaukė tinkamo vadovybės palaikymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai siunčiami į Amerikos Antarktidos McMurdo stotį po pranešimų apie seksualinę prievartą bazėje. Apie tai rašo „The Associated Press“.

„Pažeidimai apima seksualinį prievartavimą sunkinančiomis aplinkybėmis, seksualinį prievartavimą, įžeidžiantį seksualinį kontaktą ir persekiojimą“, – sakė personalo vadovė Lisa Vonder Haar.

JAV Nacionalinis mokslo fondas (NSF) pareiškė, kad stengiasi išspręsti „visą apimančią problemą“. Už seksualinio smurto ir priekabiavimo prevenciją ir atsaką bus atsakinga Renee Ferranti, kuri buvo paskirta specialiąja NSF direktoriaus padėjėja.

Žurnalistai pastebėjo, kad nemažai moterų pranešė apie priekabiavimą ar užpuolimą McMurdo stotyje. Taip pat pranešama, kad daugelis Antarkties programos dalyvių nesulaukė tinkamos vadovybės paramos.

Viena iš moterų prisipažino, kad buvo priversta toliau dirbti su ją čiupinėjusiu kolega. Kita moteris sakė, kad buvo atleista praėjus dviem mėnesiams po to, kai darbdaviui pranešė, kad patyrė seksualinę prievartą.

 

Viena iš leidinio pašnekovių pažymėjo, kad apsisaugoti buvo priversta su savimi nešiotis plaktuką. Straipsnyje taip pat minimas atvejis, kai bazės vadovybė kaltinimą pakeitė išprievartavimu į priekabiavimą.

Remiantis 2022 m. NSF ataskaita, 59 % Antarkties programos dalyvių pranešė, kad buvo persekiojami arba užpulti.

NSF direktorius Sethuraman Panchanathan sakė, kad seksualinio smurto problemos sprendimas yra jo ir agentūros prioritetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(26)
(-19)

Komentarai ()