Atgal į Stalino laikus. Rusijoje ketinama pervadinti Volgogradą: gyventojai prieš  ()

Rusijos žurnalistų teigimu, iki 72% gyventojų nenori keisti savo miesto pavadinimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-01 Atgal į Stalino laikus. Rusijoje ketinama pervadinti Volgogradą: gyventojai prieš  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama užtikrinti žmonių sutikimą, Regiono Dūma nusprendė surengti „referendumą“ regiono gyventojams, kurių yra 2,5 karto daugiau nei miesto gyventojų.

Rusijos Volgogrado srities valdžia pasiūlė idėją pervadinti Volgogrado miestą į Stalingradą, nepaisant miesto gyventojų pasipriešinimo. Pasak Rusijos leidinio „Kommersant“, vietos pareigūnai „gudrų“ planą pradėjo įgyvendinti, nors galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Volgogrado srities gubernatorius Andrejus Bočarovas jau daugiau nei metus propagavo miesto pavadinimo keitimą, o dabar tai tapo įmanoma. Regioninė Dūma padarė administracinės-teritorinės sistemos įstatymo pataisas, siekdama „atskiroms gyvenvietėms grąžinti praeityje ir dabar plačiai žinomus pavadinimus“.

Regioninės Dūmos pirmininkas Aleksandras Bloškinas laikomas pagrindiniu pervadinimo šalininku, tačiau dauguma miestiečių pasisakė prieš šią idėją. Leidinio duomenimis, nuo 66% iki 72% gyventojų nenori Volgogrado pervadinti į Stalingradą.

Siekiant apeiti šią problemą, buvo pasiūlyta surengti „referendumą“ visame regione, kur gyventojų yra 2,5 karto daugiau nei Volgogrado mieste. Specialistai mano, kad visų regiono gyventojų įtraukimas į pavadinimo keitimo klausimą padės užtikrinti „norimą rezultatą“.

„Valdžia tikisi neabejingų rinkėjų aktyvumo regiono miestuose. Tuo tarpu Volgogrado gyventojai paprastai mažiau domisi tokiais renginiais“, – aiškina politologas Oleksandras Saiginas.

 

 

Tačiau ekspertas perspėja apie galimą atsaką – aktyviai agituojančių ir balsų skaičiavimą kontroliuoti pasiruošusių piliečių „gynybinę mobilizaciją“.

„Pareigūnai gali susidurti su gyventojų pasipriešinimu, kuris jiems sukurs savotišką „Stalingrado mūšį“, – pabrėžia ekspertas.

Tuo pat metu Regioninės Dūmos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Kalašnikovas pažymėjo, kad toks požiūris yra teisingas, atsižvelgiant į tai, kad daugelis regiono gyventojų dirba arba mokosi Volgograde.

Volgogradas nuo miesto įkūrumo 1589 m. iki 1925 m. vadinatas Caricynu, 1925-1961 m. vadintas Stalingradu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(5)
(-4)

Komentarai ()