Bus didelė audra. Estija skelbia, ką planuoja daryti su Rusijos piliečiais  ()

Anot Estijos premjerės, noras pretenduoti į kariaujančios Rusijos pilietybę rodo, kad asmuo yra pasirengęs prisijungti prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija ieško būdų deportuoti Rusijos pilietybę įgijusius asmenis pagal įstatymus, interviu Estijos laikraščiui „Postimees“ sako Estijos premjerė Kaja Kallas. Apie tai taip pat pranešė nepriklausomas Rusijos internetinis žurnalas „Meduza“.

Pasak Kallas, žmonės, kurie nusprendžia įgyti Rusijos pilietybę nepaisant šalies puolimo prieš Ukrainą, kelia grėsmę saugumui.

Premjerės teigimu, pilietybės įgijimas rodo, kad galimos mobilizacijos metu žmogus yra pasirengęs stoti į Rusijos ginkluotąsias pajėgas ir kariauti. Pasak Kallas, ši grėsmė saugumui galėtų būti pagrindas, kuriuo remiantis būtų galima sukurti teisinę deportacijos procedūrą.

Estijoje tiriama, ar Rusijos pilietybės įgijimas nėra „paramos terorizmui išraiška“.

Estija žinoma kaip viena didžiausių ES Rusijos kritikų. Praėjusiais metais šalies parlamentas paskelbė Rusiją teroristine valstybe. Estija taip pat buvo viena iš šalių, kurios siūlymu Europos Parlamentas įvardijo Rusiją kaip terorizmą remiančią valstybę.

 

Estija neleidžia turėti dvigubos pilietybės. Anot žiniasklaidos, šalis nesiruošia deportuoti tų, kurie jau turi Rusijos pasą. Deportacijos grėsmė netaikoma ir jų vaikams. Dešimtys tūkstančių Rusijos piliečių, turėjusių Rusijos pilietybę jau prieš karą Ukrainoje, po sovietmečio gyvena Estijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(180)
(13)
(167)

Komentarai ()