Įkvepiantis siaubas. Kim Jong Unas skelbia „kovinį“ robotą su branduoliniu simboliu (Video)  ()

Specialistai įsitikinę, kad naujasis išradimas labai tiksliai atskleidžia jaunųjų šiaurės korėjiečių auklėjimo esmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai 40-ąjį gimtadienį atšventęs Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas pasigyrė nauju „kariniu“ robotu su ginklais rankose ir branduoliniais ženklais. Tai įvyko per Šiaurės Korėjos lyderio vizitą sostinės moksleivių rūmuose, rašo „Daily Star“.

Propagandinės nuotraukos rodo, kad Kim Jong Unas išdidžiai žavisi nauju išradimu, kuris labai panašus į žaislinį transformerį. Robotas su branduolinio pavojaus simboliu ir mėlynomis lemputėmis stovi netikrų raketų fone.

Ir nors tai tik modelis, ekspertai įsitikinę, kad jis labai tiksliai atskleidžia jaunųjų šiaurės korėjiečių auklėjimo esmę.

 

„Toks dizainas daro įtaką vaikų ugdymui nuo ankstyvo amžiaus. Be grynai pramoginės funkcijos, tokie žaislai, personažai ir animaciniai filmai turi ir ideologinę reikšmę", – sakė Stimsono centro Vašingtone vyresnysis mokslo darbuotojas Martinas Williamsas.

Specialisto teigimu, kai vienose pasaulio šalyse vaikai mokomi taikaus sambūvio taisyklių – atkakliai mokytis, gerbti vyresniuosius, pereiti kelią tinkamoje vietoje, kitose – šlovinamas militarizmas, smurtas ir kova.

 

„Neįsivaizduoju, ar tą robotą sukūręs vaikas net žino, ką reiškia branduolinis simbolis. Viskas, prie ko prisiliečia šiaurės korėjietis, yra patikrinta partijos ideologijos: naujienų straipsniai, televizijos reportažai, knygos, dainos, pjesės, filmai“, – priduria jis.

Pranešama, kad Kimo vizito metu karine uniforma apsirengę vaikai iš pradžių jį sveikino, o paskui dainavo scenoje.

Savo kalboje vadovas ragino reformuoti švietimą, kad jaunimas įgytų praktinių žinių socializmo statybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(7)
(-7)

Komentarai ()