„JAV ir Teksaso sutartis sulaužyta. Valstija turi teisę gintis.“ Audra Amerikoje  ()

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas kaltina prezidentą Joe Bideną „pažeidžiant JAV ir valstijos susitarimą“ ir remiasi valstijos teise gintis nuo „invazijos“ prie pietinės sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abbottas teigia, kad „Jungtinių Valstijų vykdomoji valdžia turi konstitucinę pareigą vykdyti federalinius įstatymus, ginančius valstijas, įskaitant šiuo metu galiojančius imigracijos įstatymus“, ir skundžiasi, kad „prezidentas Bidenas sulaužė priesaiką ištikimai vykdyti priimtus imigracijos įstatymus“.

Jis taip pat „nurodė savo agentūroms nepaisyti federalinių įstatymų, reikalaujančių sulaikyti nelegalius imigrantus“.

„Jamesas Madisonas, Alexanderis Hamiltonas ir kiti JAV Konstituciją parašę vizionieriai numatė, kad valstijų neturėtų palikti likimo valiai neteisėtas prezidentas, kuris nieko nedaro, kad sustabdytų užsienio grėsmes, tokias kaip karteliai, nelegaliai gabenantys per sieną milijonus nelegalių imigrantų“, - teigia Abbottas.

„Štai kodėl kūrėjai įtraukė IV straipsnio 4 dalį, kurioje žadama, kad federalinė vyriausybė „apsaugos kiekvieną valstiją nuo invazijos“, ir I straipsnio 10 dalies 3 punktą, kuriame pripažįstamas „suverenus valstijų interesas gynyboje“.

„Bideno administracijai nevykdant IV straipsnio 4 dalyje nustatytų įsipareigojimų, atsirado I straipsnio 10 dalies 3 dalis, kuri pasilieka šiai valstybei teisę į savigyną. Dėl šių priežasčių, aš jau paskelbiau invaziją pagal I straipsnio 10 dalies 3 dalį, siekdamas pasinaudoti Teksaso konstitucinėmis gynybos ir savigynos galiomis. Šios galios yra aukščiausias šalies įstatymas ir pakeičia bet kokį federalinį įstatymą, kuris jiems prieštarauja“.

 

„Teksaso nacionalinė gvardija, Teksaso visuomenės saugumo departamentas ir kitos Teksaso agentūros veikia pagal šiuos įgaliojimus, taip pat valstybės įstatymus, kad apsaugotų Teksaso sieną“.

Abboto pranešimas apie savo įgaliojimus greičiausiai yra atsakas į Aukščiausiojo Teismo sprendimą, kad federaliniai pasienio patrulių agentai gali pašalinti palei Teksaso sieną sumontuotą koncertiną.

Žiniasklaidoje taip pat nerimaujama, kad federalinė vyriausybė gali siųsti savo pajėgas į Teksasą, siekdama „užtikrinti, kad būtų vykdoma federalinės vyriausybės valia“, t. y. palikti sieną atvirą nelegaliems imigrantams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()