Naujiena Lietuvoje: inovatyvus radinių portalas padės lengviau susigrąžinti pamestus daiktus ar rasti jų savininkus  ()

Kaip taisyklė, dažniausiai pametame pačius reikalingiausius daiktus, todėl tai gali būti ne tik brangus, varginantis, bet ir emociškai sunkus įvykis. Laimė, egzistuoja inovatyvios technologijos, kurios padeda žmonėms greitai ir efektyviai rasti ne tik naudingą ir svarbią informaciją, bet ir padėti rasti pamestus daiktus bei juos grąžinti savininkams. Viena iš tokių platformų yra „Radiniai.lt” – naujas specializuotas radinių, rastų ir pamestų daiktų portalas, sukurtas padėti Lietuvos gyventojams rasti savo pamestus daiktus ar radinių savininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojami pažangūs algoritmai

Radinių portalas naudoja modernias technologijas ir pažangius algoritmus, kad šalies gyventojai greitai ir efektyviai rastų pamestus daiktus ar jų savininkus. Vartotojai gali paprastai įvesti informaciją apie rastą ar pamestą daiktą, sistema palygina šią informaciją su duomenų baze ir pateikia vartotojui rezultatus, kuriuose gali būti identifikuotas reikiamas daiktas.

Idėja įkurti tokią internetinę erdvę kilo uostamiesčio gyventojui Deividui. Vyras sako, kad tokią platformą sukūrė iš asmeninės patirties. Radinių portalo bendraįkūrėjas IT srities atstovas ir interneto projektų kūrėjas Deividas sako, kad ir pats kadaise prarado vertingą apyrankę ir vardinius akinius, tad tokio radinių portalo idėją mintyse nešiojosi jau kurį laiką.

„Iš pradžių radinių portalą www.radiniai.lt kūriau savarankiškai, laisvu nuo darbo laiku bei savaitgaliais. Tai buvo tarsi papildomas užsiėmimas, kūrybinių idėjų realizavimas. Taip po truputį bandžiau įgyvendinti ką buvau sugalvojęs. Žinojau, kad tai turėtų būti patogus, aiškus, funkcionalus, vizualiai patrauklus interneto portalas – radinių paieškos platforma“ – pasakojo klaipėdietis.

Žinojo, ką nori pristatyti visuomenei

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5355

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Portalo kūrėjas Deividas tiksliai žinojo, ką nori pasiūlyti visuomenei, kad šiai rasti prarastus daiktus būtų paprasčiau.

„Kadangi pats porą kartu su daiktų praradimo problema buvau susidūręs ir negavau pagalbos nei socialiniuose tinkluose, nei tam tikrose grupėse, situacijos lyg pasufleravo, kad reikia sukurti įrankį-pagalbininką“, – pasakojo įkūrėjas.

Laikui bėgant projektas, galima sakyti, tapo tarptautinis – prie idėjos įgyvendinimo prisijungė ir Ukrainoje gimusi, bet jau kurį laiką Lietuvoje gyvenanti Oksana.

„Po truputį bandome pritraukti naujus komandos narius, entuziastus, prisidedančius prie geranoriškos misijos – padėti miestų gyventojams atrasti ir susigrąžinti savo daiktus ar rasti jų savininkus“, – sako Oksana.

Projektą kūrė 4 mėnesius

Radinių portalą komanda pradėjo kurti dar praėjusiais metais. Procesas truko apie keturis mėnesius. Kūrėjai sako, kad darbas vyko ne kiekvieną dieną, o laisvomis minutėmis.

„Radiniai.lt paleistas į gyvenimą šių metų sausio gale. Po truputį jis jau įgauna pagreitį, atsiranda naujų vartotojų ir radinių. Iš tikrųjų, pamesti ką nors yra nesunku, o rasti – gerokai sunkiau. Šiai dienai yra įkelta apie 30 radinių, tačiau pateikti radybų skaičių kol kas dar per anksti“, – apie startavusio projekto pradžią kalbėjo Deividas.

 

Pasak pašnekovo, žmonės dažniausiai pameta pinigines, raktus ir ausines. Būtent to ir ieško jų platformoje.

Nori prijungti viešąsias įstaigas ir organizacijas

Klaipėdietis Deividas atvirauja, kad norėtų, jog ateityje prie portalo prisijungtų viešosios įstaigos ir organizacijos. Jos galėtų užregistruoti savo paskyrą ir skelbti apie rastus daiktus  nemokamai.

„Dažnai žmonės daiktus pameta tam tikrose įstaigose, vėliau gal skuba išlėkti, o organizacijų įsijungimas greičiausiai padidintų radybų statistiką. Tai padėtų greičiau rasti daiktų savininkus, kadangi visi skelbimai bus patalpinti vienoje vietoje“, – sako Deividas.

Įdėti skelbimą nemokamai gali kiekvienas lankytojas. Vartotojų patogumui sukurta aiški paieška, užtenka užpildyti 1, 2 ar 3 įvedimo laukus, toliau paieškos rezultatai atfiltruojami pagal tipą (radau ar pamečiau), vietą, daikto kategoriją.

„Viliuosi, kad kiekvienas žmogus, radęs vertingą ne savo daiktą, ne dės į savo kišenę, o praneš apie tai ir bandys rasti daikto savininką per radinių portalą“, – vylėsi įkūrėjas ir pridūrė, kad šiuo metu jo portale daugiausiai daiktų ieškančiųjų iš Kauno ir Klaipėdos.

Siekia sukurti sąžiningumo kultūrą

 

Ši platforma siekia ne tik rasti pamestus daiktus, bet ir sukurti sąžiningumo ir bendradarbiavimo kultūrą tarp žmonių. Deividas mano, kad ieškoti radinio savininko kartais galėtų paskatinti ir padėka – kartais žodinė, o kartais ir kita padėkos forma.

Kai kurie skelbimai, pasak Deivido, turi ir paskelbtus atlygius už radimą. Vieno skelbimo autorius pasiruošęs atsidėkoti net 50 eurų.

„Įdomu tai, kad pagal LR civilinį kodeksą (4.64 str.) – asmuo, radęs daiktą ir grąžinęs jį pametusiam asmeniui arba perdavęs jį policijai, turi teisę gauti iš pametusio daiktą asmens išlaidų daiktui saugoti ir perduoti atlyginimą ir užmokestį už radimą. Pametęs daiktą asmuo privalo užmokėti už radimą radusiam daiktą asmeniui 5 procentų rastojo daikto vertės dydžio užmokestį, jeigu daiktą pametęs asmuo nebuvo viešai pažadėjęs didesnės sumos arba jeigu nesusitarė su radusiuoju asmeniu dėl didesnio atlyginimo“, – reglamentą citavo vyras.

Sistema tik tobulės

 

Deividas pasakoja, kad šiandien radinių portalas dar tik pradėjo veiklą, todėl žinoma, kad yra vietų, kurias būtų galima tobulinti, įvesti naują funkcionalumą, naujus paieškos parametrus, pritaikyti naujausiais technologijas, bet visa tai – dar prieš akis.

Klaipėdietis pridūrė, kad šiuo metu radinių portalas gyvuoja ne tik Lietuvoje, analoginė jo versija paleista ir Latvijoje, todėl pamestus daiktus greičiau galės rasti ir „broliukai“. Svetainės bendraįkūrėjai tikisi, kad tai – ne vieninteliai plėtros žingsniai.

„Radiniai.lt” – tai modernus radinių portalas, skirtas rasti prarastus daiktus ir juos grąžinti savininkams. Šis portalas turi platesnę viziją nei paprasti praradimų paieškos būdai – kurti pasaulį, kuriame pamesti daiktai yra surandami lengvai, tvariai ir draugiškai, prisidedant prie darnaus gyvenimo būdo ir bendruomeninio ryšio stiprinimo.

Kviečiame aktyviai naudotis, skelbti apie savo radinius, pasidalinti šia naujove su savo artimaisiais, draugais!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()