Žanos d‘Ark bendražygis – pirmasis istorijoje serijinis žudikas maniakas  (4)

Gilles de Raisas – aristokratas, savo laiku buvęs vienu galingiausių žmonių Prancūzijoje, taip pat kartais vadinamas pirmuoju serijiniu žmogžudžiu istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gilles de Raisas – aristokratas, savo laiku buvęs vienu galingiausių žmonių Prancūzijoje, taip pat kartais vadinamas pirmuoju serijiniu žmogžudžiu istorijoje. Gyvenęs 15 amžiuje, jis nužudė per 100 vaikų. Be kita ko, Gilles de Raisas domėjosi okultizmu, bandydavo kviestis demonus.

Šiuolaikinio serijinio žmogžudžio pirmtakas, prieš pradėdamas šiuos nusikaltimus, buvo kariuomenės, vadovaujamos Žanos d‘Dark, kapitonas. Vėliau jis buvo apkaltintas ir, galiausiai, nuteistas už daugybės vaikų žiaurius kankinimus ir žudymus.

Tikslus G. Raiso aukų skaičius nėra žinomas, kadangi didžioji dauguma kūnų būdavo sudeginami arba užkasami. Tačiau dažniausiai minimi skaičiai tarp 80 ir 200. Kai kurie istorikai šį skaičių pakelia net iki 600. Aukomis tapdavo jaunuoliai nuo 6 iki 18 metų. Ir, nors žudiko dėmesį labiausiai traukdavo berniukai, susiklosčius aplinkybėms, kentėdavo ir mergaitės. Kaltinimo bylos medžiagoje aprašomi Gilles de Raiso tarnų vaidmenys nusikaltimuose:

„Henrietas netrukus pradėjo rinkti vaikus savo šeimininkui, o jų skerdynių metu būdavo kambaryje. Vaikai visuomet būdavo žudomi tame pačiame kambaryje, esančiame vietovėje, pavadinimu Machecoul. Šeimininkas mėgdavo maudytis jų kraujyje, mėgaudavosi versdamas savo tarnus Gilles do Sillé, Pontou ir Henrietą kankinti aukas [...].

Vaikams nukritus negyviems, žudikas sukniubdavo ant lovos ir pradėdavo raudoti dėl to, ką padarė, karštai kartodamas litanijas ir maldas. Kol šeimininkas raudodavo ant kelių, jo tarnai nuplaudavo grindis ir didžiuliame židinyje sudegindavo aukų kūnus. Kartu su kūnais taip pat būdavo atsikratoma ir drabužių bei kitų vaikų daiktų. Nepakenčiamas tvaikas pripildydavo kambarį, tačiau Gilles de Raisas neslėpdavo pasitenkinimo juo kvėpuodamas.“

Žudikas, kartu su savo tarnais, buvo suimtas 1440 metų rugsėjį ir nugabentas teismui į Nantą. Iš pradžių Gilles de Raisas neigė kaltinimus, tačiau pagrasinus ekskomunikacija ir kankinimais, – prisipažino. Dvasinio teismo žudikas buvo pasmerktas už ereziją, o Civilinis teismas paskelbė jį kaltu už žmogžudystes ir pasmerkė mirčiai.

G. Raisui ir jo tarnams Pontou ir Henrietui, egzekucija pakariant ir sudeginant, buvo įvykdyta spalio 26 dieną. Teigiama, jog G. Raisas į minią kreipėsi dievobaimingai atgailaudamas, o savo tarnus ragino mirti drąsiai, galvojant tik apie išganymą. 11 valandą ryto egzekucijos platforma buvo padegta, o nusikaltėliai pakarti. Raiso kūnas buvo nuimtas dar prieš jam suliepsnojant ugnyje ir perduotas palaidoti „keturioms aukštą rangą turinčioms moterims“. Tarnų egzekucija buvo įvykdyta panašiai, tik jų kūnai buvo galutinai sudeginti, o pelenai išbarstyti.

Parengta pagal:

 

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/489979/Gilles-de-Rais

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_de_Rais

http://knowledgenuts.com/2013/07/18/first-serial-killer-was-a-satanist-and-friend-of-a-saint/

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Tomas Asminavičius
(12)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: