Per „Boeing 777“ katastrofą Ukrainoje žuvo apie 100 į konferenciją vykusių mokslininkų  (2)

Klaipėdietis Jurgis Andriuška liūdi – ketvirtadienį sudužusiame „Malaysia Airlines“ lėktuve žuvo ir jo pažįstami gydytojai bei mokslininkai, garsūs AIDS ekspertai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-21 Per „Boeing 777“ katastrofą Ukrainoje žuvo apie 100 į konferenciją vykusių mokslininkų  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį virš Ukrainos numuštame Malaizijos lėktuve žuvo 298 žmonės. Tarp jų – ŽIV/AIDS tyrėjai, vykę į tarptautinę AIDS konferenciją Melburne, Australijoje. Kaip pranešė „The Washington Post“, jau patvirtinta, kad tarp žuvusiųjų – žymus AIDS tyrėjas Joep Lange ir jo partnerė Jacqueline van Tongeren.

Taip pat šiame lėktuve žuvo ir tarptautiniai AIDS ekspertai Pim de Kuijer ir Martine de Schutter. Dar tvirtinamos ir kitų garbių ŽIV/AIDS tyrėjų, mokslininkų, humanitarų pavardės. Dalis jų dalyvavo vaistų nuo AIDS kūrimo procesuose.

„Tai buvo AIDS srities mokslininkai tyrėjai, kai kuriuos jų pažinojau asmeniškai. Šioje srityje praradome labai daug. Labai apmaudu, ši bendruomenė prarado labai įtakingus ir reikšmingus žmones, labai dėl to gaila“, – sakė asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovas Jurgis Andriuška.

Geriausiai G. Andriuška žinojo Martine de Schutter – ilgametę organizacijų tinklo Rytų Europos vadovę, su kuria tekę daug kartų bendrauti. Su kitais žuvusiaisiais tekdavo susitikti konferencijose, seminaruose.

„Tai žmonės, kurie daug padarė kovoje su AIDS. Vienas žuvusiųjų įkūrė fondą, kuris rūpinosi vaistų prieinamumu. Tie žmonės daug darė siekdami mažinti stigmą ir didindami gydymo prieinamumą, profilaktikos priemonių pasiekiamumą“, – kalbėjo J. Andriuška.

Dienraščiai „The Australian“ ir „Sydney Morning Herald“ nurodė, kad daugiau nei trečdalis iš beveik 300 tame lėktuve buvusių žmonių buvo AIDS tyrėjai, sveikatos apsaugos darbuotojai ir aktyvistai, vykę į Melburną.

„Sydney Morning Herald“ pridūrė, kad Sidnėjuje surengto tos konferencijos parengiamojo susitikimo dalyviams buvo pranešta, kad apie 100 jų kolegų buvo sudužusiame lėktuve.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Mindaugas Jackevičius
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (2)