Kas tie beprotiški filmo „Pašėlęs Maksas“ automobiliai? (Foto)  (2)

Po daugiau kaip 30-ies metų į kino teatrus sugrįžo legendinis postapokaliptinio pasaulio herojus Pašėlęs Maksas. Naujajame kino grando George‘o Millerio filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ (angl. „Mad Max: Fury Road“) žiūrovai išvydo ne tik atšiauria dykyne virtusį pasaulį ir nužmogėjusius jo gyventojus. Į žiaurią, nevaisingą dykumą drauge su kovotojais keliavo tikri kelių žvėrys, iš civilizacijos užmirštų automobilių gabalų sumeistrauti žadą atimantys ratuoti monstrai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-03 Kas tie beprotiški filmo „Pašėlęs Maksas“ automobiliai? (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors automobiliai perdaryti taip, kad juos vos galima atpažinti, Namibijoje filmuotame veiksmo filme automėgėjams yra į ką paganyti akis. „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ kūrėjai ypač daug dėmesio skyrė unikalių šio filmo automobilių kūrimui. Be to, praktiškai visi su automobiliais atlikti triukai filmavimo metu buvo atliekami iš tikrųjų. Dėl tolimos filmavimų lokacijos kūrybinė grupė neturėjo galimybės atsigabenti pakaitinių modelių ar daugybės jų dalių, tad viskas, ką žiūrovai išvydo filme – tikri automobiliai ir tikri žmonės. Kompiuterinės grafikos įrankiais buvo tik „pašvarintas“ vaizdas ir skaitmeniniu būdu ištrinti saugumo lynai bei kamerų tvirtinimai. Iš viso filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ pasirodo apie 150 neįtikėtinų, gigantiškų ir žadą atimančių automobilių. Pagrindinė dešimtis jų perdaryti iš šių automobilių: 1. „Plymouth Rock“ – legendinio 1937 metų „Plymouth“ sedano liekanos ežiuko kostiume. 2. „The Big Foot“ – tikras modelis – „Dodge Fargo“ pikapas. Monstras su 66 colių ratais ir atitinkamu V8 varikliu. 3. „Buggy #9“ – tai ne į klasikinė „C3 Corvette“. Aštuntajame dešimtmetyje niekas į Australiją nesivargino eksportuoti „Corvette“, todėl australai pasigamino savo versiją – „Perentti“, kuri atrodo labai panašiai, bet yra 22 coliais ilgesnė už originalą. 4. „Mack“ yra amerikietiškasis vilkikas „Mack“, o griozdiški sunkvežimiai yra neišvengiama filmo „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ kraštovaizdžio dalis. 5. „Peacemaker“. Ši „taiki“ būtybė, perdaryta iš legendinio aštuntojo dešimtmečio „Chrysler Valiant Charger“ ir lengvo tanko vikšrų, puikuojasi personažo „Kulkų Fermerio“ garaže. 6. FDK. Tai – legendinis „vabalas“ „Volkswagen Beetle“, papildytas galingu V8 varikliu. Bačkos prie durelių irgi ne šiaip sau – jos skirtos saugoti degalus, kurie naudojami šaudymui ugnimi. 7. „The War Rig“. Gigantiškas „Tatra“ sunkvežimis. Jis ne tik didelis, bet ir baisus dėl dekoruotų kaukolių. Taip pat ant jo galima išvysti ne vieną prilituotą „kritusio priešo“ mašiną. 8. „The Nux Car“. Filmų klasika ir amerikiečių svajonė – 1934-ųjų „Chevrolet“ su V8 varikliu ir natrio oksido balionais. Prie durelių esanti įspūdinga išmetimo sistema išduoda, kad į šį automobilį įšokama, o ne įlipama. 9. „The Gigagorse“. Tai – du 1959 metų „Cadillac Coupe DeVille“. Be jokių abejonių, tai – vienas įspūdingiausių filmo automobilių. 10. „Interceptor“. Be šio „Ford XB Falcon“ neįsivaizduojamas visas filmas, nes tai – Pašėlusio Makso automobilis. Daug taisymų, mažai originalių dalių, riaumojantis V8 variklis. Legenda, ne kitaip.
Vietoje pirmuose trijuose filmuose Pašėlusį Maksą įkūnijusio Melo Gibsono naujojoje juostoje „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ žiūrovai išvys Anglijos kino pažibą Tomą Hardy.

Naujo priešo „Immortan Joe“ vaidmuo filme teko 67-erių aktoriui Hugh Keaysui-Byrne’ui, anksčiau Pašėlusio Makso frančizės filmuose įkūnijusiam neigiamą herojų „Toecutter“.

Charlize Theron tapo stiprios valios imperatore Furioza, taip pat žiūrovai filmo aktorių gretose išvys supermodelį Rosie Huntington-Whiteley, Lenny Kravitzo dukterį Zoë Kravitz bei Elvio Presley anūkę Riley Keough.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai (2)