Po neįtikėtinos nelaimės – sprogus pučiamai padangai – užgeso vieno geriausių Lietuvos irkluotojų Pauliaus Vaitkūno gyvybė  (0)

Lietuvos irklavimo bendruomenė neteko vos 20-ties sulaukusio sportininko. Lietuvos irklavimo federacija(LFF) pranešė, kad į nelaimę praėjusią savaitę patekęs Paulius Vaitkūnas neišgyveno. Tragedija įvyko, kai vaikinas stengėsi pripūsti traktoriaus padangą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-11 Po neįtikėtinos nelaimės – sprogus pučiamai padangai – užgeso vieno geriausių Lietuvos irkluotojų Pauliaus Vaitkūno gyvybė  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši sprogo ir nubloškė jį į stulpą. Irkluotojas patyrė daugybinius lūžius, skilo kaukolė ir kraujas išsiliejo į smegenis. Vaikinas paniro į komą.

Medikai kovojo su vidiniu kraujavimu ir jo niekaip negalėjo sustabdyti, tad reikėjo daug donorų kraujo. Dėl šios priežasties mobilizavosi beveik 200 žmonių, jie aukojo kraujo ir kartu su gydytojais dėjo visas pastangas, tačiau savaitgalį jaunuolio gyvybė užgeso.

„Esu asmeniškai sukrėstas, o ir visa sporto bendruomenė patyrė šoką, sužinoję apie Pauliaus netektį. Talentingas jaunuolis, perspektyvus sportininkas... Esame ne kartą bendravę, kalbėjęsi apie ateities planus. Nuoširdi užuojauta šeimai, draugams, kolegoms. Nepaprastai apmaudu, kad taip beprasmiškai netekome tokio puikaus žmogaus“, – sakė LIF viceprezidentas Europarlamentaras Antanas Guoga.

„Sekmadienį konstatuota vaikino mirtis. Norime padėkoti visiems, kurie atėjo ir paaukojo kraujo. Per penktadienį ir šeštadienį turėjome virš 200 donorų, kurių vidutinis amžius 26 metai. Tačiau vaikinui padėti nebegalėjome.

Visgi, norime, kad žmonės žinotų, jog Kraujo centrui kraujo reikia nuolat, tad raginame ir be specialaus kvietimo tapti donorais ir padėti kitiems“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno klinikų Viešojo komunikavimo tarnybos vadovė Milda Dambrauskienė.

P.Vaitkūnas buvo Lietuvos jaunučių ir jaunių čempionas. Kartu su porininku Karoliu Sunklodu 2013 metų pasaulio jaunimo (U-23) čempionate Austrijoje užėmė 8-ąją vietą. Jis buvo įrašytas į 2014 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kandidatų sąrašą.

Pastaruoju metu sportavo jau mažiau, daugiau laiko skyrė mokslams, baigė Lietuvos sporto universitetą.
Nuoširdžią užuojautą Pauliaus artimiesiems ir šalies irklavimo federacijai atsiuntė Tarptautinė irklavimo federacija FISA.

Neseniai rašėme, kodėl nereikėtų žaisti su pernelyg dideliu oro slėgiu padangose. Toje pačioj naujienoje įkeltas ir vaizdo siužetas, kuriame užfiksuotas traktoriaus padangos sprogimas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (0)