Tarp 2015-ųjų National Geographic fotokonkurso laureatų – kadras iš Šiaulių  (3)

2015-ųjų metų žurnalo National Geographic Geriausios fotografijos konkursas sulaukė daugiau kaip 13 tūkst. fotografijų. Į geriausiųjų 13-uką pateko ir japonų fotografo Hideki Mizuta kadras iš Šiaulių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-30 Tarp 2015-ųjų National Geographic fotokonkurso laureatų – kadras iš Šiaulių  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausia 2015 m. fotografija buvo išrinkta australų fotografo Jameso Smarto užfiksuotas įspūdingas viesulo stulpas – tornadus melburnietis vaikėsi 15 dienų. Konkurso nugalėtojas apdovanotas 10 tūkst. dolerių premija ir ekskursija į National Geographic redakciją Vašingtone. Jis taip pat dalyvaus ten pat vyksiančiame kasmetiniame Nationa Geographic fotografijos seminare. Jis 2016-aisiais vyks sausio mėnesį.

Pergalingą kadrą J. Smartas nufotografavo praėjusį pavasarį netoli Simlos (Koloradas, JAV). Fotografas kartu su savo broliu ir keletu bičiulių-meteorologų viesulus tąsyk vaikėsi 15 dienų.

"Tornadas iš lėto vis didėjo – jis siurbė žemę, dulkes, jo kelyje pasitaikiusius kitus objektus, - pasakojo konkurso nugalėtojas. – Beje, judėjo jis ne per greičiausiai, todėl mes po truputį artinomės. Pavyko jį nufotografuoti prie pastato."

"Mums pasisekė, kad važiavome viesului iš vakarų pusės, todėl jis buvo puikiai apšviestas, - prisiminimais dalijosi fotografas iš Australijos. – Dėl nusisekusio natūralaus apšvietimo matosi smulkiausios viesulo stulpo detalės. Jos išryškėja nuostabiame dangaus šviesos fone."

Iš viso laureatai buvo renkami trijose kategorijose – Žmonės, Vietovės ir Gamta.

Žmonių kategorijos nugalėtoju tapo Joelis Nsadsha iš Niujorko valstijos (JAV) ir jo darbas "At the Playground". Nuotraukoje užfiksuotas jaunuolis iš Ugandos ant dviračio.

Vietovių kategorijos nugalėtoju pripažintas Andalūzijos (Ispanija) fotografo Francisco Mingorance darbas "Asteroid". Fotografijoje užfiksuota pelkė Ispanijoje, užteršta radioaktyviomis atliekomis.

Gamtos kategorijoje geriausiu pripažintas absoliutus konkurso nugalėtojas J. Smartas ir jo darbas "Dirt".

Tarp įspūdingiausių 2015-ųjų kadrų pateko ir fotografija iš Lietuvos. Vietovių kategorijoje garbės premija apdovanotas japonės Hideki Mizutos fotografija iš Šiaulių – joje užfiksuotas Kryžių kalnas, kuriame – šimtai tūkstančių kryžių. Šiaulių rajone stovintis Kryžių kalnas įkūnija taikią Lietuvos katalikų rezistenciją.

"Pasakojama, kad šioje kalvelėje įsikūrė daug mirusiųjų sielų, - pasakoja fotografijos autorė. – Kai lankiausi šioje vietoje, tarp kryžių šmėkštelėjo mergaitė rožine suknele – tarsi ji neštų taiką, viltį ir meilę."  

Visu konkurso laureatų darbus, galite pamatyti fotogalerijoje arba natgeo.com/photocontest.

(29)
(3)
(26)

Komentarai (3)