Žaliojo baseino paslaptis atskleista  ()

Organizatoriams prireikė net keturių dienų išsiaiškinti, kodėl šuoliams nuo tramplino ir vandens polo skirtame baseine vanduo staiga pažaliavo. Rugpjūčio 14 dieną vykusioje spaudos konferencijoje paskelbta: vanduo nusidažė dėl peroksido.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-08-14 Žaliojo baseino paslaptis atskleista  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir ne šiaip peroksido, o 160 litrų vandenilio peroksido, kuriuos rugpjūčio 5 dieną per klaidą į sistemą supylė darbininkas. Šiuo reagentu dažnai valomi baseinai, tačiau ne kartu su chloru, kurio jau buvo vandenyje. Peroksidas neutralizavo chlorą, ir ėmė daugintis dumbliai.

Be to, jutikliai visą tą laiką rodė, kad chloro kiekis jau pažaliavusiame vandenyje normalus. Tai irgi peroksido poveikis.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1181838455192131&id=407784002597584&substory_index=0

Visą tą laiką sportininkams teko varžytis ne tiesiog neįprastame vandenyje. Jie skundėsi akių dirginimu ir kvapu, lyg kas būtų pagadinęs orą.

Dabar, norint spėti iki sinchroninio plaukimo varžybų, baseiną teks išleisti ir vėl pripildyti. Iki vakaro teks perpumpuoti beveik keturis milijonus (3 725 000) litrų vandens (iš pradžių iš baseino išleisti netinkamą vandenį (6 valandas), paskui baseiną pripildyti tinkamu vandeniu (4 valandas).

slon.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()