Televizijai tai būtų per žiauru: įvertinkite bandomosios kovos realistiškumą su elektroniniais šarvais, lazdomis, nunčiakais ir kardais (Video)  (3)

Technologijos keičia ekstremalų sportą. Gerai žinomi užsiėmimai praranda su jais siejamus pavojus, o kartu atsiranda ir naujų ekstremalių pojūčių mėgėjams skirtų laisvalaikio leidimo formų. Tai kada pasirodys naujos kovos menų rūšys? Pasirodo, ilgai laukti neteks. „Chiron Global“ kompanijos sukurtas anglies pluošto kostiumas į kovos menus sugrąžina smūgius lazdomis ir nunčiakais, kurie neapsaugotą kovotoją nužudytų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-15 Televizijai tai būtų per žiauru: įvertinkite bandomosios kovos realistiškumą su elektroniniais šarvais, lazdomis, nunčiakais ir kardais (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar neseniai kalbėjome apie „Wingboard“ buksyruojamą sklandytuvą, kuris tikrąja to žodžio prasme, pakels vandenlenčių sportą virš debesų, o šiandien domimės, kada UWM kovos įsiverš į kovos menų sporto pasaulį. 

Rytų kovos menai iš tikrųjų nėra tokie riboti, kokiais juos pavertė saugumo reikalavimai. Senų kovinių filmų gerbėjai tikriausiai seniai tikėjosi kada nors išvysti tikras kovas lazdomis, nunčiakais ir kitais ginklais. Tačiau jie yra tokie pavojingi, kad niekas nesiryžtų ne tik tokiose kovose dalyvauti, bet ir jų rodyti per televiziją. Visgi, Australijos bendrovė „Chiron Global“ dar 2014 metais pristatė specialius anglies pluošto šarvus, o šiemet ir antrąją jų versiją.

Be anglies pluošto šiuose šarvuose naudojamos ir kevlaro bei kitų kompozitinių medžiagų plokštės. Už jų sumontuoti net 52 smūgiams jautrūs jutikliai. Jie pasitarnaus tikrose kovose – susumavus bendrą smūgių jėgą išsiaiškinti nugalėtoją bus nesunku, o ir pati sistema yra daug objektyvesnė nei, tarkim, bokso teisėjai.

Kompanija ketina rodyti kiekvieno kovotojo gyvybės taškus paprastame grafike – taip kovos dar labiau primins kompiuterinius žaidimus. Pats principas buvo aiškus dar 2014 metais, kuomet buvo pristatyta pirmoji šarvų versija, bet per porą metų kompanija šį įrenginį gerokai patobulino.

Atlikus bandymus su pirmosios kartos kostiumu paaiškėjo, kad jis yra labai sunkus ir varžo kovotojų judesius. Gyvenimo nepalengvino ir tai, kad šiuose storuose šarvuose taip pat buvo nepakenčiamai karšta, todėl ilgesnės kovos buvo neįmanomos.

Dabar „Chiron Global“ džiaugiasi, kad antroji šarvų versija yra 30 % lengvesnė ir žymiai vėsesnė. Šarvai susideda iš trijų sluoksnių – vidinio, kuriame veikia vėsinimo sistema, vidurinio, kuriame sumontuota visa reikalinga elektronika ir jutikliai, bei išorinio, kuris sugeria smūgių energiją ir yra lengvai pakeičiamas.

„Chiron Global“  surengė ne vieną bandomąją kovą - galite įvertinti šarvų technologijas bei kovos realistiškumą

Tai kada bus galima išvysti oficialias kovas? Laukti liko nebeilgai. Pirmosios UWM kautynės dar šiemet įvyks Australijoje, o jau 2017 metais turėtų prasidėti ir JAV. Neaišku, kokio populiarumo ši nauja sporto šaka sulauks, tačiau kovos menų sportas įprastai yra labai populiarus. Kritikai teigia, kad kovos nebus realistiškos, nes žinodami, kad juos saugo šarvai, kovotojai nesistengs apsiginti nuo kiekvieno kirčio.

Įdomu ir tai, kad kostiumu susidomėjo ir kelių šalių karinės pajėgos. Manoma, kad joms šie šarvai praverstų treniruotėse, tačiau kol kas nėra duomenų nei apie jų pardavimą kariuomenėms, nei prieinamumą turtingiems kovos menų entuziastams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(11)
(7)

Komentarai (3)