Turkmėnijos nesąmonės perėjo į dar nematytą lygmenį: moterys stabdomos gatvėse, išlaipinamos iš automobilio, teisės atimamos, o automobiliai konfiskuojami  (1)

Turkmėnijoje nuo 2018-ųjų draudžiama eksploatuoti juodos spalvos automobilius, nes šalies prezidentas Gurbangulis Berdimuhamedovas šios spalvos nemėgsta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-15 Turkmėnijos nesąmonės perėjo į dar nematytą lygmenį: moterys stabdomos gatvėse, išlaipinamos iš automobilio, teisės atimamos, o automobiliai konfiskuojami  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėgstamiausia prezidento spalva - balta, tad sunkiai suprantamas šalies valdžios sprendimas aiškinamas paprastai: šviesios spalvos, o ypač balta spalva, neva neša sėkmę. Tačiau šio absurdo politikams neužteko.

Turkmėnijos prezidentas uždraudė vairuoti moterims.

Išlaipina viduryje gatvės

Sprendimas buvo priimtas gruodžio viduryje, o dabar pareigūnai itin uoliai ėmėsi jį vykdyti.

Moterys stabdomos gatvėse, vietoje išlaipinamos, atimami jų vairuotojų pažymėjimai, o automobiliai konfiskuojami, pranešė jalopnik.com.

Šis sprendimas aiškinamas tuo, kad Turkmėnijos vidaus reikalų ministro manymu, dauguma avarijų šalyje kyla dėl moterų kaltės, todėl prezidentas pasiūlė "sureguliuoti situaciją". Tiesa, statistinių duomenų apie avarijos kaltininkus nepateikiama.

Tokiu būdu Turkmėnija tapo vienintele šalimi, kur moterims draudžiama vairuoti. Net itin konservatyvi Saudo Arabija, iki šiol buvusi vienintele valstybe, draudžiančia moterims vairuoti, nuo šių metų panaikino draudimą.

Užkliuvo automobilių spalva

Keistais poelgiais pagarsėjęs G.Berdimuhamedovas dar metų pradžioje pagarsėjo uždraudęs važinėti juodais ar tamsių spalvų automobiliais. Ne tik juodos spalvos, bet ir kitų spalvų tamsiųjų atspalvių automobiliai policijos nurodymu priverstinai nugabenami į specialias aikšteles, pranešė inforesist.org.

Tokių automobilių savininkai juos gali atgauti tik pasirašę pasižadėjimą juos skubiai perdažyti balta spalva ar kitų spalvų šviesiaisiais atspalviais.

Dėl to automobilių perdažymo įkainiai šalyje pastaraisiais mėnesiais padvigubėjo. Juodos spalvos automobilių importas į Turkmėniją draudžiamas nuo 2015 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(12)
(29)

Komentarai (1)