Rusijai uždrausta ketverius metus dalyvauti stambiose sporto rungtynėse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-12-09 15:37
Na jei sportininkas visiškai švarus, nematau logikos jam drausti dalyvauti kaip nepriklausomam.. jei nepasidavei spaudimui vartoti (buvo pasirodžiusi info, kad nevartojantys būdavo spaudžiami, sudaromos kitokios kliūtys siekiant rezultatų.. tai taip išeitų, kad atsilaikei nuo savų, tai pribaigs sportinę karjerą svetimi.. ar čia taip visai nori konkurenciją sumažinti?
punktyras 2019-12-09 17:03
Jei neturės jiems priekaištų, galės dalyvauti, bet ne su savo šalies vėliava
Azys 2019-12-09 17:05
tai esmė ir yra nubausti ne atskirus sportininkus, o valstybę, nes sukčiaujama buvo valstybiniu mastu. Nesusitepę sportininkai manau galės ir toliau dalyvauti, tik negalės atstovauti savo valstybės, ką matėme per paskutines olimpines žaidynes.
sub 2019-12-09 17:11
SaMaras - niekas neketina nieko pribaigti. Nubaudė tai ne pavienius sportininkus. Tai, tie sportininkai, kurie yra sąžiningi sportui, galės dalyvaut su kitos šalies vėliava kaip suprantu. Sportinė karjera nenutruks, jei pats žmogus to nenorės. Aš būčiau net už griežtesnę bausmę, šitaip negalima sukčiaut.
SaMaras 2019-12-09 17:37
aš apie šitą vietą kalbėjau „Sankcijų rusų sportininkams klausimo nagrinėjimo išvakarėse, WADA CRC ragino juos visiškai nušalinti nuo dalyvavimo 2020 metų Tokijo Olimpiadoje. 17 anksčiau garsių sportininkų nuomone, WADA “
Hm 2019-12-09 17:58
...o rusijos sportininkai galės priimti kitų šalių pilietybę ir ramiai sau dalyvauti. Pvz. Šiuo metu geriausia šuolininkė į aukštį Lasickienė galės prašyti Lietuvos pilietybės ...
Talkatif 2019-12-09 19:03
Kokios dar kitos pilietybės? Iš medžio iškritę jūs. Dalyvaus po neutralia vėliava ir veš medalius Maskvon. Gi ne pirmas kartas.
HardAxe 2019-12-10 00:31
Tai nėra tik trumpalaikė bausmė. Kaip pvz pasikeistų lietuvos krepšinio reitingas pasaulinėje lentelėje jei mes nedalyvautume tarptautinėse varžybose 4-8 metus? ban`as dalyvauti tarptautinėse varžybose numes šalies reitingą daugelyje lentelių. Kritę reitingai kažkiek paveiks sporto populiarumą, sumažės finansavimai sporto bazėm, mažiau vaikų rinksis sporto būrelius, kas turės ilgalaikę blogą įtaką sportininkų kiekiui ir šalies pasiekimams. Kažkurie perspektyvūs jaunuoliai kurie dabar galvoja mokslas vs sportas galbūt pasirinks mokslą, nes būtent šiuo metu jiem susidaro blogos sąlygos. Ir t.t. ir pan.
drovosek 2019-12-10 00:34
sikart nori visiem neleist dalyvaut rusam. ar tu susitepes ar ne, tu negalesi dalyvaut net po neutralia veliava. nzn ar si sprendyma tik prieme
punktyras 2019-12-10 08:06
Su teksto suvokimu sunkus reikalas… TLDR Siūlė griežčiau, dalyvauti galės su neutralia vėliava.
AAA000 2019-12-10 10:20
na dar rusai galetu organizuot dopingo neribojancia olimpiada. ispopuliarint. paskui kazkada butu "sisivienijimas" ir kazkada butu vel bendra -------- siaip dopingas cia tik vienas is budu kaip galima vystyt zmogaus organizma. takoskyra cia turetu but daroma kitoje vietoje - ant kiek tai nekenksminga. ypac ilgalaikej perspektyvoj. atradimai sitoje srityje paprastai labai nesunkiai pritaikomi sveikatos atstatymo srityse ar vaistu pramones produktu atpiginime. cia manau kvaila vienareiksmiskai sprest. cia sudetingas klausimas. sportininkai, kurie uzsiima dopingo vartojimu yra kaip savanoriai testuotojai. jei jus tik uz, arba tik pries - tai jus tiesiog bliaunancios avys... -------- pvz protezus jau kaip ir dalinai itrauke. yra parolimpines rungtynes. cia jau tipo "priimtina" sakyciau labai miglotos ribos su tuo dopingo draudimu. cia kazkaip kitaip reiketu sprest. ivest koki nors rezultatu vertinimo pazeminimo koeficienta - jei "dopinginis". priklausomai nuo rusies ar metodikos. ar kazka tokio. per didelis kiekis tuo uzsiima, kad cia butu visisko ignoravimo klausimas. as uz protinga integracija. man sporta aplamai kaip reiskini nuvertina debilai su kategoriskais draudimais. pasidaro nebeidomus pats sportas. nes as noreciau pamatyt maksimaliais imanomas ribas ir galimybes. o ne kazkokiu debilu nustatytu remu kategorijoje. cia gi biurokratinis aparatas. ta dopingo kontrole. primestinis parazitizmas. gausis taip - kad jus remdami sporta auginsit parazitus, o ne rezultata. aplamai ne medalius reiktu atiminet - o oficialiai pergrezt per juos kokia skyle - jei pagavo su dopingu dabar perstumdo kazkokias apdovanojimo tvarkas, anuliuoja pasiektus rezultatus - irgi eiline nesamone... pagal mane bent jau pagaut "dopingini" galetu iki apdovanojimo... net darbo nesugeba atlikt normaliai...
slawcka 2019-12-10 11:40
Aš tai nesuprantu kaip įmanoma taip nusišnekėt kiekviena gyvenimo tema? Kaip įmanoma turėt tokį keistą požiūrį į viską? Lyg ne tarp žmonių augęs esi
Berserkas 2019-12-10 12:13
Vilkai ir lapės jį užaugino
bahuriux 2019-12-10 13:44
Nei vienas tipiškai mastantis "kaip visi normalūs" nieko neatrado ir nepatobulino, nes tieisog negali padaryti gilių įžvalgų budami "dėžės viduje". Kad suprasti daugiau reikia mastyti "out of the box". Tiesa tas negarantuoja, kad nebus kartais truputi pagrybauta į lankas. AAA000 masto ir komentuoja nestandartiškai, bet ~60% jo minčių yra vertingesnės, nei likusiu 80% t.lt komentarų. Jei jūs nesuprantat protingo žmogaus minčių, tai tik patvirtina jo protavimo pajėgumus ir (techninę) kūrybinę galią.
kukulis4 2019-12-10 15:28
Arba ziurint is kitos puses - zmones, kurie sugeba skaityt ir rasyt, bet nesugeba deramai suvokt nei vieno nei kito, vadinami imbicilais. Ir tai irgi patvirtina skaitancio/rasymo protavimo 'pajegumus' Sportas yra neatsiejama didziosios daugumos zmoniu gyvenimo dalis. Statyt prie tos pacios starto linujos zmogu, kuris geriausiu rezultatu siekia vien tik savo valios ir fiziniu galimybiu vedinas, ir toki, kuris to paties siekia esdamas tabletes - tai ne tai, kad kvaila, tai sveiku protu tiesiog nesuvokiama. Kalbant apie visa sita situacija, manau, kad net ir rusijoje yra svariu sportininku, kurie sekmingai varzysis po kitu saliu veliavomis.
AAA000 2019-12-10 17:12
o tu giliau paziurek. ka konkreciai sukurs dopingo kontrole? nu sakykim ismoks isvalyt organizma nuo dopingo likuciu. ir viskas - nebeirodysi vartojimo fakto. tipo "svarus". metodika gali but sakykim kad ir tokia: sukuriamas dopingo junginys. pavartoja. padaro rezultata. paskui pavartoja dopingo priesnuodi koki nors. ar reagenta koki, kur likucius pavercia kita medziaga - neaptinkama. ar kuri tipo "leistina". ir praeina testus o tokie kaip tu, kur sedi kiaute - medalius sukabina ir patenkinti - nes nieko nezino. tipo "prakontroliuoti" gavo medali sakykim net sugeba kazkaip suzinot - ir padaryt naujus testus. dar sudetingesnius. bet situacija jau tokia - kad faktiskai net normaliems sportininkams jau sunku praeit - nes tu medziagu iprastuose maisto produktuose ir taip pilna. jau faktiskai isivare i kampa su tom dopingo kontrolem. cia aiskiai jau reikia pokyciu ir naujovisko poziurio. siuolaikinio. pvz prisotinto kraujo perpylimo metodika aplamai net ne dopingas. tai tik kraujo apykaitos rato paspartinimo budas. as manau tu visu kraujo komponentu tyrimai ir nustatymai ko ten truksta - cia yra net labai auksto lygio mokslas. o tu siulai viso sito atsisakyt? nes matai "nesazininga" man tai atrodo tiesiog kvaila. kaip ir vegetarizmas pvz gal padarom vegetaru atskira pasauline olimpiada? juk nesazininga pries mesedzius mesa vegetarams yra elementarus dopingas. o jie juk vargseliai atsisako ja vartot. gal ir dar kokias parolimpines padarom tarp vegetaru rusiu - kur vartoja kiausinius - sakykim invalidiniai vegetarai. ir kur zaliavalgiai - grynieji sporte lygiai tas pats. tik reiskinio sudetingumo mastelis didesnis.
amas 2019-12-10 21:07
Aš taip pagalvojau, o kodėl nepradėjus alternatyvios olimpiados su dopingu antžmogiams be jokių ribojimų.
qrad 2019-12-10 21:26
Tai niekas nedraudžia rusams surengti alternatyviu olimpinių žaidinių, kur sportininkai bus prišerti steroidų, narkotikų ir dar kitokios cheminės kombikormos. Tik neaiškų kiek šalių bus norinčiu dalyvauti tokiose žaidynėse. Gal dalyvaus kokia Šiaurės Korėja, Venesuela, Sirija ir kitos trečio pasaulio šalys, kurios draugauja su rusais. Šiaip labai gerai viską iliustruoja filmas "Rocky IV", kur besmegenis rusas Ivan Drago yra pripumpuotas chemijos, bet vistiek gauna pizdy nuo Rokio.
vanduo4 2019-12-10 21:28
: pasigamink pats, o ne atimk iš kito. Dopingo kontrolė išnyks nuo to momento, kai varžybose pradės dalyvauti žmonės su implantais - kiborgai.
Benediktas 2019-12-10 21:59
Kai bus visciukai, tada ir skaiciuosim. Kol kas organizuojamos zaidynes be dopingo ir implantu. Reiskias turi visi to laikytis ir visus reikia tikrinti ar nenaudoja zinomo dopingo.