Žurnalas „Time“ ką tik paskelbė „2021 metų žmogų“ – juo tapo visiems gerai pažįstamas asmuo: kodėl būtent jis? (Foto, Video)  ()

Žurnalas „Time“ kasmet skelbiantis „Metų žmogų“, kuriuo gali tapti asmuo, organizacija ar grupė, ką tik paskelbė šių metų „Metų žmogų“ – kas juo tapo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalas „Time“ metų žmogumi paskelbė „Tesla“ ir „SpaceX“ generalinį direktorių Eloną Muską.

„Metų žmogus yra įtakos ženklas, ir nedaugelis žmonių turėjo didesnę įtaką nei Muskas gyvybei Žemėje ir galbūt gyvybei už Žemės ribų. 2021 m. Muskas tapo ne tik turtingiausiu pasaulio žmogumi, bet ir turbūt turtingiausiu didžiulių visuomenės pokyčių pavyzdžiu“, – rašė „Time“ vyriausiasis redaktorius Edwardas Felsenthalis.

Ši „Time“ tradicija prasidėjo 1927 m. Per tuos metus nominacija pasikeitė, kad būtų galima ne tik pripažinti asmenį, bet ir atsižvelgti į grupės, judėjimo ar idėjos, turėjusios didžiausią įtaką praėjusiais metais, poveikį. 2020 m. „Metų žmogum“ kartu buvo išrinkti Joe Bidenas ir Kamala Harris.

 

Kasmetinis pasirinkimas nebūtinai laikomas garbe, nes atranka galėjo turėti neigiamos įtakos. Pavyzdžiui, 1938 metais „Metų žmogumi“ buvo paskelbtas Adolfas Hitleris.

„Time“ tradiciją taip pat išplėtojo į didesnę franšizę, 2019 m. įvesdama papildomų kategorijų. Šiais metais JAV popžvaigždė Olivia Rodrigo buvo paskelbta „Metų atlikėja“, o keturis kartus olimpinio aukso medalio laimėtoja JAV gimnastė Simone Biles – „Metų sportininke“.

 

„Metų herojų titulas“, anksčiau žinomas kaip „Guardians“, atiteko mRNR COVID-19 vakcinos kūrėjams – Katalinai Kariko, Barney Graham, Kizzmekia Corbett ir Drew Weissman.

Skirtingai nei ankstesniais metais, „Time“ nusprendė nepaskelbti kandidatų į „Metų žmogų“ sąrašo.

„Time“ pridėjo naujų kategorijų, nes įmonė nebėra didesnio žurnalų konglomerato dalis, anksčiau sakė Felsenthalis. 2018 m. „Salesforce“ (CRM) generalinis direktorius Marcas Benioffas ir jo žmona Lynne Benioff įsigijo „Time“ iš „Meredith Corp.“, kuriai anksčiau priklausė kiti „Time Inc.“ pavadinimai, pvz., „Sports Illustrated“ ir „Entertainment Weekly“.

 

„Time“ paskelbė „Metų žmogų“ savo „YouTube“ kanale, kurį sukūrė jo paties vaizdo įrašų padalinys „Times Studios“. Šis titulo atskleidimas visiškai kitoks nei ankstesniais metais, kai „Time“, bendradarbiaudamas su NBC, paskelbdavo naujieną per televiziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()